Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz hadsereg csoportos csapást mért ukrán létesítményekre

Hirdetés

Az orosz fegyveres erők hétfő reggel csoportos csapást mértek ukrajnai katonai létesítményekre – közölte az orosz védelmi minisztérium.

„Az Orosz Föderáció fegyveres erői hétfő reggel, válaszul a kijevi rezsimnek az orosz energetikai és gazdasági létesítmények megkárosítására tett kísérleteire, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel csoportos csapást mértek az ukrán hadiipari létesítményekre és az AFU légi bázisaira” – közölte a minisztérium.

A csapás céljai teljesültek, a hadsereg minden kijelölt célpontot eltalált.

Hirdetés

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim képviselőinek kijelentései arról, hogy Oroszország állítólag szándékos rakétacsapást mért polgári objektumokra, egyáltalán nem igazak.

Mint a védelmi minisztériumban kifejtették, számos közzétett fotó és Kijevből származó videofelvétel egyértelműen megerősíti a városon belül egy ukrán légvédelmi rakétarendszerből indított légvédelmi rakéta lezuhanása miatti pusztítás tényét.

„Külön megjegyezzük, hogy a kijevi rezsim hasonló hisztériakeltése nem az első évben és minden alkalommal a NATO-s patrónusai következő találkozójának (csúcstalálkozójának) előestéjén történik. Az ilyen provokációk célja a kijevi rezsim további finanszírozásának biztosítása és a háború folytatása az utolsó ukránig” – közölte a minisztérium.

Hirdetés

Hétfőn Ukrajnában egyszerre több városban is robbanások voltak, és az egész országra légiriadót hirdettek.

VH

Hirdetés
Hirdetés