Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukránok tudják jól: „az Európai Unió úgysem védi meg a magyarokat”

Hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszter ma, brüsszeli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarország Szlovákiával közösen eljárást indít Ukrajnával szemben, mivel az ország részlegesen leállította a hazánkba irányuló kőolajszállítást. Az ukránok közben tőlünk kérnek villamosenergiát.

Ennek tetejébe az ukránok még azt is biztosra veszik, hogy az EU nem fog a két ország segítségére sietni. A Korrespondent nevű ukrán oldal az EU reakcióját és Ukrajna „ütőkártyáit” helyezte a mérleg serpenyőjébe. Ők úgy vélik, az EU nem avatkozik bele ebbe az ügybe, és nem segít Magyarországnak és Szlovákiának.

Olekszandr Ohrimenko, az Ukrán Elemző Központ elnöke úgy vélekedik,

Hirdetés

Az EU szankciói között nem szerepel a Magyarország, Szlovákia és a Cseh Köztársaság számára a Druzsba kőolajvezetéken keresztül történő kőolajszállítás betiltása. De most nem az EU, hanem Ukrajna vetett ki szankciót. Nem valószínű, hogy az EU nyomást gyakorolna hazánkra a szankciók feloldása érdekében. Ellenkezőleg, az EU általában megerősíti a szankciókat, miután Ukrajna elfogadta azokat”

Az ukránok tehát roppant magabiztosan, és valljuk be őszintén azok is lehetnek, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy ezt a „szankciós ötletet” a kollektív Nyugat engedélye nélkül nem merték volna meglépni.

A kérdés csak az, hogy a magyar és a szlovák kormány jogi lépései eredménnyel járnak-e az EU-nál. Miután az Európai Unió hazánkkal szemben már nagyon hosszú ideje tisztességtelenül, egyezményeket és jogszabályokat felrúgva jár el, nem igazán hihetünk abban, hogy kiállna Magyarország és Szlovákia mellett. Pláne úgy, hogy mindkét állam miniszterelnökei az orosz-ukrán háború mielőbbi befejezésének érdekében a béke hangján szólalnak meg, ami jelenleg teljesen szembe megy a többségében háborúpárti EU-s akarattal.

Hirdetés

Szépe Áron – NIF

Hirdetés