Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Baltával támadt Szűz Mária szobrára

Hirdetés

Kétszer is megcsonkította a Béke Királynőjét ábrázoló alkotást Dunavecsén.

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kunszentmiklósi Járásbíróság azt a férfit, aki Dunavecsén néhány hónap különbséggel kétszer is összetörte a körforgalomban felállított Medjugorjei Szűzanya-szobrot.

Baltával támadt Szűz Mária szobrára

Hirdetés
Elítélték a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját
Fotó: Police.hu

A vád szerint a férfi 2023. május 19-re virradóra Dunavecsén, az 513-as főúton található körforgalomban ittasan egy kődarabbal megrongálta a helyi Római Katolikus Egyházközség által felállíttatott Medjugorjei Szűzanya-szobrot.

A Baon. hu beszámolója szerint az ütések következtében a mintegy 120 centiméter magas, üreges műgyantából készült szobor feje, törzsének felső része és a bal karja teljesen letört, ezáltal a szobor helyreállíthatatlanná vált.

Miután az egyházi közösség az előző helyén új Szűzanya-szobrot állíttatott, azt a férfi 2023. december 31-én, hajnalban, baltával ismét többször megütötte és összetörte.

Hirdetés

Az egyházközség tagjai számára mindkét szobor a békét jelképezte, emellett azok vallási tisztelet tárgyai voltak, amelyek megrongálásával a férfi csaknem egymillió forintos kárt okozott.

Az ügyészség az ügyben vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat, és ezért a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés