Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonItton

Biden interjút adott és közölte, hogy ő egy büszke fekete nő

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök több rádióinterjút adott és rövid július 4-i beszédet mondott, nyilvánvalóan azért, hogy megnyugtassa a demokraták támogatóit mentális képességeit illetően a republikánus riválisával, Donald Trumppal folytatott katasztrofális vitát követően.

Biden nyíltan elismerte, hogy “elszúrta” a Trumppal folytatott vitát, de csütörtökön a The Earl Ingram Show-ban elmondta, hogy “talpra fog állni”, és visszautasította, hogy szándékában állna kiszállni az elnökjelöltségért folytatott versenyből.

“Rossz éjszakám volt…. És a tény az, hogy, tudják, elszúrtam” – mondta Biden, miután segítői egy héten át különböző kifogásokat kínáltak az állítólagos túlterhelt felkészüléstől kezdve a kisebb megfázáson át a 12 nappal a vita előtt tett utazásból eredő jetlagig.

Hirdetés

A philadelphiai WURD csatornának adott külön interjúban a bakira hajlamos amerikai vezető nehezen találta meg a megfelelő kifejezést, miközben láthatóan Kamala Harris alelnökre próbált utalni, és felidézte a Barack Obama kormányában töltött idejét.

“Egyébként büszke vagyok arra, hogy – mint mondtam – az első alelnökként, az első fekete nőként… egy fekete elnök mellett szolgálhattam. Annyi mindent megtehetünk, mert… nézzék, mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok” – mondta Biden.

Az amerikai elnök szintén négyperces beszédet mondott a Fehér Házban, beszédének középpontjában a múlt hónapban Normandiában tett látogatása állt, a D-nap 80. évfordulójának megünneplésére, de látszólag többször letért a neki írt forgatókönyvtől és elvesztette a gondolatmenetet, sőt egy ponton “kollégának” nevezte riválisát, Trumpot.

“És mellesleg, tudja, voltam abban az első világháborús temetőben Franciaországban, és…. az egyik kollégánk, a volt elnök, nem akart felmenni és ott lenni… Valószínűleg ezt amúgy sem kellett volna mondanom” – mondta Biden, mielőtt hirtelen félbeszakította a történetet, és folytatta előkészített beszédét.

Hirdetés

Hirdetés

Egy másik, a kritikusok által vizsgált és gúnyolt videón Biden karácsonyi felkiáltással “Ho! Ho! Ho! Boldog Függetlenség Napját!” kívánt, miután Harris alelnök felkonferálta.

Az aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy a 81 éves politikus képes-e sikeresen kezelni az elnökválasztási kampányt és további négy évet eltölteni az Ovális Irodában, azt követően kaptak újból szárnyra, hogy Biden múlt csütörtökön gyalázatos teljesítményt nyújtott a Trumppal folytatott televíziós vitában. A hivatalban lévő elnök szellemileg gyengének tűnt, és többször elvesztette a gondolatmenetét, lehetővé téve riválisának, hogy kényelmesen győzzön.

A vitát követő Reuters/Ipsos felmérés szerint minden harmadik demokrata úgy véli, hogy Bidennek le kellene mondania, míg néhány kulcsfontosságú adományozó állítólag már azt vizsgálja, hogyan lehetne Biden helyére egy erősebb jelöltet állítani a 2024-es listán.

Forrás: Magyar Hírlap – Orosz Hírek

Hirdetés