Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden jövő héten kiszállhat a versenyből, legalábbis a Demokraták reményei szerint

Hirdetés

Az Egyesült Államok Demokrata Pártjában sokan várják, hogy a Fehér Ház jelenlegi vezetője, Joe Biden a jövő hét végéig visszautasítja, hogy induljon az elnökválasztáson.

A Demokrata Párt tisztségviselői azt szeretnék, ha Joe Biden amerikai elnök jövő péntekig visszalépne az elnökjelöltségért folyó versenytől – írja az Axios.

„De Biden védőbuborékán kívül a demokraták gyorsan növekvő száma imádkozik és egy sokkal földrengetőbb beavatkozást tervez. Azt akarják, hogy mindenki könyörögjön Bidennek, hogy péntekig lépjen ki a versenyből” – írja a kiadvány.

Hirdetés

Az amerikai média egyetért abban, hogy Biden rosszul szerepelt a republikánus Donald Trumppal folytatott első vitán, amelyre június 28-án este került sor Atlantában. A hivatalban lévő amerikai elnök dadogott és szünetet tartott, nem mindig fogalmazott meg világosan egy gondolatot. Az esemény után a tévékamera azt a pillanatot rögzítette, amikor az államfő feleségének, Jillnek a felesége lesegítette a lépcsőn.

Most politikusok és újságírók arról beszélnek, hogy a demokraták elutasíthatják Biden jelölését, és megpróbálhatják más jelölttel helyettesíteni. Elméletileg a pártnak erre az augusztusi konvención lesz lehetősége. A gyakorlatban azonban az előválasztást megnyerő Bident nehéz kivenni a versenyből, hacsak nem lép vissza. Ugyanakkor a hivatalban lévő elnök főhadiszállásán azt mondják, hogy nem fogja feladni és visszalépni a versenytől. Egyes hírek szerint már július 21-én elnökjelöltnek nevezhetik, nem várva meg az augusztusi pártkonvenciót.

Biden és Trump második vitáját szeptember 10-re tervezik. Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

Hirdetés

VH

Hirdetés
Hirdetés