Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden: nem érdekel mit gondolnak, nem megyek sehová

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök megfogadta, hogy folytatja újraválasztási kampányát, és az MSNBC-nek azt mondta, hogy “nem megy sehová”, és hogy a mentális egészségével kapcsolatos széles körű aggodalmak ellenére ő “a legjobb jelölt Donald Trump legyőzésére”.

Joe Scarborough és Mika Brzezinski műsorvezetőkkel hétfőn beszélgetve Biden megismételte, hogy “szilárdan elkötelezett” amellett, hogy megnyerje második hivatali ciklusát, és felszólította “bármelyiküket, akik szerint nem kellene indulnom”, hogy hívják ki őt a jövő hónapban megrendezendő Demokraták Nemzeti Konvencióján.

Brzezinski szembesítette a liberális hírügynökségek és szakértői szervezetek listájával, akik felszólították, hogy szálljon ki a versenyből, Biden azt állította, hogy mindannyian egy “elit” összeesküvés részei, hogy kiszorítsák őt a versenyből.

Hirdetés

“Nem érdekel, mit gondolnak ezek a nagy nevek” – mondta Biden. “Az amerikai közvélemény nem fog eltávolodni tőlem” – jelentette ki, miközben megemelte hangját. “Emlékeztek erre a sok beszédre arról, hogy nincs meg a feketék támogatása, ugyan már, hagyjatok már békén! Gyertek velem! Nézzétek! Nézzétek!” – mondta ingerülten elnök.

“Én több vagyok, mint az esélyes, én leszek a demokrata jelölt” – bizonygatta.

Míg a Demokrata Párt egységesen kiállt Biden mögött az idei, nagyrészt szimbolikus előválasztási szezonban, az elnök politikai jövője bizonytalanná vált a múlt hónapban republikánus riválisával, Donald Trump volt elnökkel szembeni vitán nyújtott katasztrófális teljesítménye után. Biden láthatóan teljesen zavarodottnak tűnt a CNN által rendezett vita során, szavait alig lehetett érteni, és nagyon nehezen tudta befejezni mondatait.

Hirdetés

Demokratikus adományozók és liberális szakértők felszólították Bident, hogy függessze fel a kampányát, egyes Biden-párti sajtóorgánumok pedig azt követelték, hogy mondjon le az elnöki tisztségéről. Eközben a párt vezető törvényhozói állítólag arra készülnek, hogy aláírják a levelet, amelyekben követelik, hogy egy másik jelöltre cseréljék le.

Biden az MSNBC-nek tett megjegyzései tükrözik azokat, amelyeket hétfőn a kongresszusi demokratákhoz intézett levelében mondott. A tévében és a levélben Biden ragaszkodott ahhoz, hogy “nem indulnék újra, ha nem hinném, hogy én vagyok a legjobb személy, aki 2024-ben legyőzheti Donald Trumpot”.

Biden azonban időnként elkalandozott a Scarborough-val és Brzezinskivel készített telefonos interjúja során, és egy ponton hallani lehetett, ahogyan papírok között keresgél. Arra a kérdésre, hogy “megvizsgálták-e bármilyen, a korral járó betegségre”, beleértve a “pre-Parkinson-kórt”, Biden megismételte korábbi állítását, miszerint a vita estéjén “megfázott” vagy “talán egy fertőzés vagy valami” volt nála.

Hirdetés

A CBS News/YouGov által a vita után készített felmérés szerint a regisztrált szavazók 72%-a nem hiszi, hogy Biden rendelkezik “az elnöki tisztség betöltéséhez szükséges mentális és kognitív egészséggel”. Egy ezt követő Reuters/Ipsos felmérésből kiderült, hogy minden harmadik demokrata úgy véli, hogy a 81 évesnek nem kellene újraindulnia az újraválasztásért.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés