Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden „őrült gyilkosnak” nevezte Putyint, a Kreml reagált

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökre tett tiszteletlen megjegyzései elfogadhatatlanok – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz vezető szóvivője.

„Továbbra is teljesen elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy egy államfő ilyen tiszteletlen megjegyzéseket tegyen más államok vezetőiről. <…> Ez már olyan ügy, amelyre közvetlen odafigyelünk, és teljesen elfogadhatatlannak tartunk” – mondta a Kreml szóvivője.

Amikor Biden problémáival kapcsolatban kérdezték a szóvivőt, Peszkov csak annyit mondott, hogy ez amerikai belügy, és az amerikai választók dolga.

Hirdetés

Egy nappal korábban Biden a washingtoni NATO-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón azzal sértegette az orosz vezetőt, hogy „Európa legmélyebb és legrégebbi félelmei éledtek újra”, mivel „az őrült gyilkos tovább menetelt”. Az már egy személyes problémája az amerikai elnöknek, hogy Zelenszijt összekeverve az orosz elnökkel, Putyint nevezte Ukrajna elnökének.

Az orosz elnökről szólva Biden már korábban is elfogadhatatlanul fogalmazott. Az első diplomáciai botrányt azzal váltott ki, hogy „gyilkosnak” nevezte az orosz vezetőt. Az ukrajnai különleges művelet megkezdése után Biden nyilvánosan „diktátornak”, „mészárosnak” és „háborús bűnösnek” minősítette Putyint.

Putyin maga is reagált már az amerikai elnök ilyen jellegű sértegetési kísérleteire azzal, hogy szerinte másokat értékelni olyan, mintha tükörbe néznénk. Idén februárban az orosz vezető azt mondta, hogy Biden amerikai elnökként előnyösebb Oroszország számára, mint Trump, mert a Fehér Ház jelenlegi lakója „tapasztaltabb” és „kiszámíthatóbb”.

Hirdetés

Forrás: NIF

Hirdetés