Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egymást lőtték le az ukránok, rács mögött a merénylő

Hirdetés

Fegyveres összetűzés történt az ukrán haderő egyik, Harkiv térségében állomásozó alakulatában – írta meg a Kárpáthír. A Hortica hadseregcsoport sajtószolgálatától származó információ szerint egyelőre tisztázatlan okokból alakult ki tűzharc az ukrán alakulat katonái között.

A lövöldözésben három katona életét vesztette, négyen megsebesültek. Utóbbiakat kórházba szállították, az állapotuk súlyos, életveszélyes. Az incidens helyszínén a katonai rendészet és nyomozók próbálják kideríteni, hogy pontosan mi történt. Van mit, az ügy több mint botrányos.

Közben egy gyanúsított elfogásáról számolt be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még csütörtökön az orosz- és magyarellenességéről ismert volt ukrán parlamenti képviselőnő, Irina Farion múlt pénteki meggyilkolása ügyében.

Hirdetés

– Éppen most tájékoztatott Ihor Klimenko belügyminiszter egy gyanúsított elfogásáról az Irina Farion gyilkossági ügyben – írta az ukrán elnök Telegram-oldalán, erről itthon az Index.hu számolt be. A közlés szerint egy 18 éves férfiról van szó a dél-ukrajnai Dnyipro városából. Zelenszkij hozzátette, hogy utasította belügyminiszterét a részletek nyilvánosság előtti feltárására.

– Elegendő bizonyíték van arra, hogy az őrizetbe vett személy lőtt a bölcsészre – olvasható a rendőrség Facebook-oldalán. A rendvédelmi hatóság szerint a gyanúsított legalább három lakást bérelt Lvivben, mozgását pedig megfigyelőkamerák segítségével sikerült rekonstruálni. A nyomozás során nagyjából száz hektár erdős területet is átfésültek a biztonsági szervek. A gyilkosság megbízójának kilétét azonban továbbra is homály fedi.

Pénteken újabb részletek derültek ki az elkövetőről – erről is az Index.hu számolt be. Mint írták, a 18 éves, Dnyipróban őrizetbe vett férfi több szélsőjobboldali csoportba is feliratkozott a közösségi oldalakon, köztük „A rendszer ellen” oldal előfizetője volt, amely oldal tulajdonosa feltehetően egy dnyiprói blogger, Mark Bondarenko.

Hirdetés

Az ukrán média szerint a férfi összeesküvés-elméletek, nőgyűlölő, rasszista és neonáci eszmék népszerűsítésére használja a felületet.

Bondarenko egy július 14-én, öt nappal Irina Farion meggyilkolása előtt közzétett videóban bírálta a nyelvészt, és panaszkodott a nézők negatív kommentárjaira, akik elítélték őt az orosz nyelv használata miatt.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalember maga is aktívan kommunikált Bondarenko „A rendszer ellen” oldala követőivel. Az egyik levelezésben a férfi sértő szavakat használ a zsidókkal szemben is. Gyanítjuk, az ügynek lesz még folytatása…!

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés