Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Felmérés: a polgárháború szélén az Egyesült Államok

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy az amerikai társadalmi feszültségek aggasztó méreteket öltenek, és több kutatás is rávilágít arra, hogy a lakosság egy része polgárháborútól tart, illetve adott esetben a politikai erőszakot is indokoltnak látja.

Az atv.hu írt a mai nap folyamán egy igen aggasztó szociológiai kutatásra, amelynek megdöbbentő eredményei vannak. A jelenlegi fejleményeket nézve érdemes megemlíteni, hogy a kutatást még a Trump-merénylet előtt végezték, tehát valószínűleg a számok már jóval drámaiabbak.

Egy kutatás szerint az amerikaiak jelentős része fél egy esetleges polgárháborútól.

Hirdetés

A megkérdezettek 10%-a szerint indokolt az erőszak alkalmazása Donald Trump elnökké válásának megakadályozására, és ezen válaszadók egyharmada fegyvertulajdonos.

7% támogatná az erőszakot Trump elnöki tisztségének visszaállítása érdekében, és közülük fele fegyvertulajdonos.

Egy másik kutatásban a megkérdezettek 14%-a határozottan egyetért azzal, hogy a következő néhány évben polgárháború lesz az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A tanulmány résztvevőinek 8%-a úgy véli, hogy a következő években a politikai erőszak indokolt lenne, és szándékában áll felfegyverkezni. A jelenségről több átfogó cikk is született az angolszász sajtóban, többek között a The Guardian és a New York Times is írt a drámai helyzetről.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés