Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Francia választások: meglepetés lett az eredmény az exit poll alapján

Hirdetés

Az első exit pollok szerint egyik párt sem szerezte meg az abszolút többséget a francia nemzetgyűlési választás második fordulóján – írja az Index. Az viszont már biztos, hogy a belügyminiszternek sikerült az újrázás, ismét megválasztották. Az eredmények összesítése folyamatos, a vasárnap esti adatok viszont már azt mutatják, hogy a baloldal tör előre, megelőzve ezzel Macronékat és Le Pen pártját. A hivatalos végeredményekre még várni kell, de a későbbiekben erről is beszámolunk.

Megjelentek az első exit pollok a francia nemzetgyűlési választás második fordulójáról vasárnap este. Az Sky News szerint ezekből az derült ki, hogy

Hirdetés
  • A baloldali Új Népfront nyerheti a választást. A párt 172-205,
  • Emmanuel Macron párszövetsége, az Együtt 150-175, míg
  • Marine Le Pen pártja, a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés 115-150 mandátumra számíthat.

Ami viszont már biztosra vehető, hogy Gérald Darmanin belügyminisztert újra megválasztották “fellegvárában”- minderről az X-en tett közzé bejegyzést a politikus.

Macron vasárnap már nem nyilatkozik, a Nemzeti Tömörülés egy “hatalmas EP-frakcióba” készül

Emmanuel Macron időközben bejelentette, hogy megvárja az új Nemzetgyűlés pontos összetételét, hogy meghozhassa a szükséges döntéseket, ezért nem is fog nyilatkozni.

Hirdetés

A Nemzeti Tömörülés miniszterelnök-jelöltje, Jordan Bardella pedig arról beszélt, hétfőn egy hatalmas EP-frakcióban” kezdik meg a munkát.

Mint ismert, Franciaországban július 7-én reggel kezdődött meg a nemzetgyűlési választások második fordulója.

Forrás: Index.hu, Le Monde, fotó: X

Hirdetés

Hirdetés