Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Franciaország kitiltott több orosz újságírót a párizsi olimpiáról

Hirdetés

A francia kormány „elővigyázatosságból” megtagadta az akkreditációt több orosz újságírótól, akik az olimpiai játékokról akartak tudósítani – mondta Gerald Darmanin belügyminiszter a Le Journal du Dimanche című lapnak adott interjújában.

„Számos újságírót utasítottunk el, akik azt állították, hogy tudósítani akartak a játékokról. Ellenben engedélyeztük az oroszoknak, akik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) dolgoznak. Az elővigyázatosság elve vezérel bennünket” – mondta.

Szavai szerint a francia különleges szolgálatok több mint 960 ezer, a világ minden tájáról benyújtott kérelmet vizsgáltak meg, és közülük 4340-et utasítottak el. Ezek között voltak önkéntesek, újságírók és sportküldöttségek tagjai is – mondta.

Hirdetés

A párizsi olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik meg. A megnyitó ünnepségre a szennyvizes Szajnánál kerül sor. Tekintettel arra, hogy a Szajna-parton és a Trocadero téren zajló megnyitó ünnepségen nagy a potenciális veszélyek kockázata, döntés született arról, hogy 600 ezerről 326 ezerre csökkentik a nézők számát. A játékok kezdete előtt speciális QR-kódokat adnak ki az olimpiai létesítmények és a párizsi rakpartok közelében való mozgáshoz.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés