Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonVilág

Itt a hetedik ország az Európai Unióban, amely megtámadta Magyarországot

Hirdetés

Dánia sem küld minisztereket a soros magyar elnökséghez kapcsolódó kormányülésekre, amiért Orbán Viktor az ukrán, az amerikai és a török elnök mellett az orosz és kínai vezetőkkel is tárgyalt.

Dánia külügyminisztere közölte, az ország nem küld minisztereket a Magyarország EU-elnökségéhez kapcsolódó informális kormányülésekre, tiltakozásul Orbán Viktor békemissziója miatt – írja a Reuters, amely az orosz és kínai elnökkel folytatott tárgyalásokat említi meg, ám az valamiért kimaradt a beszámolóból, hogy elsőként Kijevbe utazott, és Volodimir Zelenszkijjel ült egy asztalhoz. Lars Lokke Rasmussen kijelentette, csak köztisztviselőket utaztatnak Budapestre.

Az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amely szerint Orbán Viktor békemissziójának Magyarországra nézve is következményekkel kell járnia. Dániát megelőzve a napokban Svédország, Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország is bojkottot hirdetett a magyar elnökséggel szemben.

Hirdetés

A Mandinernek adott interjújában a kormányfő politikai igazgatója, Orbán Balázs egy „hűhával” reagált a bojkottra, mondván, nem érez abban nagy drámát, ha miniszter helyett államtitkár érkezik egy közlekedési témájú uniós dosszié megtárgyalására, az ügymenet így is megy tovább.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés