Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Itt van Csintalan „korszakalkotó” ötlete

Hirdetés

Csintalan Sándor volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának a vendége. Az egykori bukfenckirály mindig mond valami meghökkentőt. Ezúttal se volt ez másképpen, most éppen arról elmélkedett, hogy mennyire örül annak, hogy Gyurcsány marad, de ez szerinte nem elég, széles körű együttműködés kell a baloldalon.

Érdemes felidézni a beszélgetésből az alábbi részletet:

„Mint a rendszerrel szembenálló személy, fontosnak tartom, hogy a DK működjön, a jobbközép politikai térben van hely, az MSZP-nek pedig a baloldali vákuumot kell kitölteni egy széles szövetségi politikával. Az utóbbi napokban sok helyen megjelent, hogy kell csinálni egy új baloldali pártot, azt javaslom, csináljanak. A mostani szereplőknek meg kell találniuk egymást politikailag és emberileg is a nyilvános térben.”

Hirdetés

Ezt a kis szövegrészt úgy értelmezzük, hogy Csintalan nem mellékesen MSZP-politikus. Tehát ha valami nem jó szerinte a baloldalon, akkor ennek orvoslásáért neki is kellene valamit tenni. Erről azonban nagyvonalúan megfeledkezett.

Csintalan egyébként érdekes pályaívet tudhat magáénak. Pilhál György remekül tűzte a tolla hegyére korábban a köpönyegforgatásait. Mint írta, a KISZ-évek után az MSZMP-ben, majd a szociáldemokratáknál kavart. Némi szakszervezeti ügyeskedés után az MSZP-t nézte ki magának, pár évvel később már ő volt a párt ügyvezető alelnöke.

Horn Gyula győzelme hallatán bukfencet vetett a Hősök terén, ettől nyomban népi hős lett, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tartott a proletárszerep – ekkor ráébredt, hogy ő valójában szolid polgár. Innentől kezdve Orbán-hívő (2005-től már betelefonálós műsort vezet a Hír TV-ben). 2015-ben átpártolt az O1G-zős Simicskához, aki ekkortájt a Jobbikot patronálta. Majd ismét az MSZP következett a sorban.

Hirdetés

Most pedig egy új pártról filozofál. Kíváncsian várjuk, hogy a magyar közélet egyik legnagyobb köpönyegforgatója, ha úgy tetszik, szélkakasa ezúttal milyen irányt vesz.

Hirdetés