Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Két kisgyerek is életét vesztette az angliai késes támadásban – az elkövető egy 17 éves bevándorló

Hirdetés

Hétfő délelőtt számoltunk be az angliai gyalázatos incidensről.

2 gyermek elhunyt, 9 megsérült a 17 éves Ali Al-Shakati vérengzésének következtében.

Hirdetés

A Guardian politikailag korrekt beszámolója így szól:

Két gyermek meghalt, kilencen pedig megsérültek, hatan súlyosan, miután hétfőn egy southporti táncórán késelés érte a gyerekeket.

Két felnőtt állapota is válságos a rendőrség által „kegyetlen támadásnak” nevezett eset után.

Hirdetés

A késelések egy Taylor Swift-témájú jóga- és táncórán történtek az északnyugati tengerparti városban, a Hart Space nevű stúdióban, ahol szülés előtti és hipnoszülészeti órákat is tartanak.

Serena Kennedy, a merseyside-i rendőrség vezetője elmondta, hogy egy késsel felfegyverkezett férfi hétfőn 11 óra 47 perc körül bement az osztályba, és támadni kezdte a gyerekeket.

Hirdetés

„Amikor [a rendőrök] megérkeztek, megdöbbenve tapasztalták, hogy több embert, köztük sok gyermeket, vad támadás ért, és súlyos sérüléseket szenvedtek” – mondta.

„Úgy véljük, hogy a sérült felnőttek bátran próbálták megvédeni a megtámadott gyerekeket”.

Egy 17 éves „fiút” (ő lenne Ali, az új-angol – a szerk.) , aki a lancashire-i Banks faluból származik, és Cardiffban született, később letartóztattak a támadással összefüggésben gyilkosság és gyilkossági kísérlet gyanújával.

Hirdetés

Kennedy elmondta, hogy „az incidens indítéka továbbra is tisztázatlan”, de jelenleg nem tekintik terrorizmussal kapcsolatosnak, bár az északnyugati terrorelhárítás felajánlotta támogatását a rendőrségnek a nyomozásban.

Közvetlenül a támadást követően a rendőrség súlyos incidensnek minősítette azt, és 13 mentőautót küldtek a helyszínre, míg az Alder Hey gyermekkórház szintén súlyos incidensnek nyilvánította az esetet, és arra kérte az embereket, hogy ha lehetséges, kerüljék el a „rendkívül zsúfolt” sürgősségi osztályukat.

A hat és 11 év közötti gyerekeknek szóló tánc- és jógaórát két tanár vezette, és délben ért volna véget, mindössze 10 perccel a késelés után.

Hirdetés

VH

 

Hirdetés