Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Kiakadt a román edzőlegenda a holland-román meccs miatt

Hirdetés

Ismert: Románia válogatottja a Hollandia elleni nyolcaddöntőben sima, 3-0-ás vereséget szenvedett. Ronald Koeman együttese ezen a találkozón nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét az Európa-bajnokságon. 

Mircea Lucescu (aki nemcsak a román, hanem korábban a török válogatott szövetségi kapitányaként is letette a névjegyét, de dolgozott – többek között – az olasz Internazionale, a török Besiktas és a Galatasaray mestereként, jelenleg pedig az ukrán Dinamo Kijev szakmai igazgatója) a ziare.com román portálnak megjegyezte:

„Hollandia nagyrészt nem a tulipánosok országában született játékosokra épül”.

Hirdetés

A szakember hozzáfűzte:

– Mi nem is Hollandia, hanem a világ különböző részein található gyarmatai ellen játszottunk. A legnagyobb tehetségeket rendkívül fiatalon fedezik fel, hozzák be az országba, majd készítik fel őket a nemzetközi szintre.

Hirdetés

„Ezért láttunk Indonéziából, Curacaóról, Suriname-ből és Ghánából származó játékosokat. Holland csak elvétve volt közöttük…” – zárta le nyilatkozatát Lucescu.

A rutinos román szakember nem először nyilatkozott erősen az ellenfél játékosainak származására utalva. Tavaly augusztusban – miután a Dinamo Kijev az utolsó pillanatokban 3-2-es vereséget szenvedett a török Besiktas otthonában – Lucescu a következőképpen nyilvánult meg:

„Nem a Besiktas, hanem egy afrikai válogatott ellen játszottunk…”

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés