Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Klímaaktivisták a repülőtér aszfaltjához ragasztották magukat

Hirdetés

A Last Generation nevű szervezet aktivistái átvágtak egy kerítést, és a kifutópályák közelében ragasztották magukat az aszfalthoz.

Öt klímaaktivista a Köln-Bonn nemzetközi repülőtér kifutójához ragasztotta magát szerda reggel, aminek következtében fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát – közölte a német rendőrség szóvivője.

Megpróbáljuk kiszabadítani őket, de ez eltarthat egy ideig” – fűzte hozzá a szóvivő.

Hirdetés

Az aktivisták ellen a gyülekezési törvény megszegése, a légi forgalom veszélyes megzavarása és illetéktelen behatolás miatt emelhetnek vádat. Azt még vizsgálják, hogy az aktivisták hogyan jutottak be a repülőtér kifutóihoz.

A Last Generation szervezet az X közösségi médiaplatformon arról számolt be, hogy aktivistái átvágtak egy kerítést, és a kifutópályák közelében ragasztották magukat az aszfalthoz. A klímaaktivista csoport közlése szerint az akció annak a nemzetközi tiltakozókampánynak a része, amellyel el akarják érni, hogy 2030-ra világszerte leállítsák a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását. A tiltakozó akciót a tervek szerint több ország repülőterein akarták végrehajtani egyidejűleg – írták.

VH – Fotó illusztráció

Hirdetés
Hirdetés