Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Levágta az ujjait egy ukrán férfi, hogy elkerülje a frontot

Hirdetés

A Bilgorod-Dnyisztrovszkij járás toborzóközpontjában egy férfi levágta ujjait, csak hogy elkerülje a katonai szolgálatot – közölte a magyar nyelvű ukrajnai sajtó. A 42 éves embert a toborzóközpont munkatársai vették őrizetbe, ám az tűzoltóbaltát ragadott, és levágta két ujját a jobb kezén.

A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint az áldozatot azonnal kórházba vitték a történteket követően. Az odesszai megyei toborzási és szociális támogatási központ egyelőre nem adott ki közleményt az esettel kapcsolatban. A hatóságok is vizsgálják a körülményeket.

Az Index.hu pedig arról számolt be, hogy a 17-20 év közötti fiatalok minden eszközzel megpróbálják elhagyni Ukrajnát, mivel úgy tudják, hogy a hatóságok 18 évre csökkentik a mozgósítási küszöböt – ezt állították a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. Mint egy ukrán fővárosi lakos azt mondta, hogy „A mozgósítási korhatár csökkentésére mindenki rettegéssel tekint, megértik, hogy ez elkerülhetetlen”.

Hirdetés

– Korábban 34-45 évesek hagyták el az országot, most 17-20 éves srácok mennek át a határon az erdőkön, hegyeken keresztül, szó szerint úszva, nem megvárva, hogy értük jöjjenek – mutatott rá egy másik megszólaló. Kifejtette, hogy a nyilvántartás jelenleg úgy van megszervezve, hogy a mozgósítást „csak úgy lehet elkerülni, ha valaki a föld alá megy”.

Karpatinfo.net – az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Regionális Főosztálya Facebook-oldala alapján – nemrég arról számolt be, hogy Kárpátalján, 50 méterre a román határtól a munkácsi határőregység határőrei feltartóztattak négy határsértőt és vezetőjüket.

A hivatal szerint Ukrajna különböző régióiból származó hadköteles férfiak egy bedevlyai (Bedőháza) lakos segítségével terveztek illegálisan átkelni a határt képező Tiszán. A kárpátaljai férfi szolgáltatásaiért három férfi fejenként 8000 amerikai dollárt, míg egy negyedik 7000 amerikai dollárt fizetett.

Hirdetés

Az embercsempésztől felfújható úszógumikat kaptak, majd a folyóhoz indultak. A folyó partján a határőrök felfedezték őket, de két férfi a határőrök felszólítása ellenére megpróbált elmenekülni. A határőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, és a szolgálati kutya segítségével elfogták a szökevényeket. A férfiak ellen adminisztratív jegyzőkönyveket állítottak ki, a rendőrséget értesítették az esetről.

Az minden esetre tisztán látszik, hogy az ukrán férfiak továbbra is mindent megtesznek, akár az életük vagy legalábbis testi épségük kockáztatásával is, azért, hogy megússzák az oroszok elleni háborút. Mi tagadás, abszolút megértjük őket!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés