Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Mégsem végzik ki a Belaruszban elítélt német férfit, Lukasenko kegyelmet adott

Hirdetés

Mégsem végzik ki Belaruszban azt a halálraítélt német férfit, aki néhány napja sírva könyörgött a fehérorosz állami tévében a német kancellárnak, hogy mentse meg az életét. Az országot 30 éve vezető Alekszandr Lukasenko kedden elnöki kegyelmet adott – közölte az elnök hivatalos Telegram-csatornája.

A 30 éves Rico Krieger az ítélet szerint ukrán utasításra terrortámadást akart végrehajtani egy vasútvonalon Belaruszban. A bíróság szerint robbanóanyaggal teli hátizsákot helyezett el egy vasúti pálya mellett, de a robbanásban szerencsére senki sem sérült meg. Krieger korábban a Német Vöröskeresztnek dolgozott, és az egyik volt munkatársa elmondásából az is kiderült, hogy kollégáival azt hitték, orvosi kötelességei miatt utazik külföldre.

Hirdetés

Krieger beismerte tettét és a tévéadásban élete legnagyobb hibájának nevezte.Belarusz az egyetlen ország Európában, ahol végrehajtható halálbüntetést is kiszabhat a bíróság.

Az Oroszországgal szoros szövetségben lévő Belaruszban elítélt férfi hazaengedéséről egyelőre nincsen szó. Valószínű, hogy ez fogolycsere nyomán történhet meg. Oroszország Németországból hozná haza azt a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt ügynökét, Vagyim Kraszikovot, aki Berlinben lőtt le egy csecsen ellenzékit 2019-ben.

VH

Hirdetés

Hirdetés