Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Mi történik itt? A Deep State lényegében megfenyegette Donald Trumpot

Hirdetés

A „mély állam”, amely most az amerikai titkosszolgálatot használja fel Donald Trump elnök 2024-es kampányának befolyásolására, figyelmeztette Trumpot, hogy fejezze be a hagyományos kampányrendezvényeit: a nagy szabadtéri gyűléseket, ahol ezrek, sőt tízezrek jönnek el, hogy meghallgassák őt – számol be a WND News cikke nyomán a Life Site News.

A The Washington Post szerint „a Secret Service tisztviselői arra szólították fel Donald Trump kampánystábját, hogy a volt elnök ellen a Butlerben elkövetett merénylet-kísérlet után ne tervezzen több nagy, szabadtéri nagygyűlést és más, nagy tömegeket vonzó szabadtéri rendezvényt – állítják az ügyet ismerő személyek.”

Az amerikai titkosszolgálat volt az, amelyik képtelen volt biztosítani Trump védelmét azon a gyűlésen, ahol egy 20 éves orvlövész felmászott egy közeli épület tetejére, és rálőtt a republikánusok elnökjelöltjére jelöltjére, aki fülén sebesült meg.

Hirdetés

A támadás nyilvánvalóan halálos lehetett volna, Trump nem fordította volna el a fejét, hogy egy táblára mutasson abban a pillnatban amikor eldördültek a lövések.

A Secret Service mulasztásai nyilvánvalóak voltak, hiszen még a közönség tagjai is látták és jelezték a fenyegetést, a lövések pillanatai előtt, azonban az adófizetők által Trump védelmére kirendelt biztonságiak nem tettek érdemi lépéseket.

A Gateway Pundit beszámolója kemény értékelést adott atörténtekről: „A Deep State mindig is megpróbálja megakadályozni Trumpot abban, hogy nagygyűléseket tartson. A demokraták 2020-ban a COVID-ot használták fel arra, hogy marxista „társadalmi távolságtartási” irányelvekkel korlátozzák a Trump gyűléseken részt vevők számát. Most a titkosszolgálat azt mondja Trumpnak, hogy hagyja abba a hatalmas szabadtéri gyűlései megtartását… vagy különben?”.

Hirdetés

Az értékelés így folytatódott:

„Ez fenyegetés? A rezsim azt mondja Trumpnak, hogy kisebb gyűléseket tartson zárt térben, különben gondoskodnak róla, hogy a következő merénylő már ne hibázzon?”.

Valójában egy szenátusi tájékoztatóból kiderült, hogy a Secret Service tisztjei 10 perccel korábban már azonosították a merénylőt, mielőtt még Trump a színpadra lépett volna és a gyűlésen résztvevők is látták a lövészt a közeli tetőre felmászni.

Hirdetés
Ez is érdekelheti:  Kamala Harris követői börtönbe zárnák Trumpot

A Secret Service bukott vezetője, Kim Cheatle, aki a héten lemondott tisztségéről, különböző gyermetegeg kifogásokat talált az estet magyarázva. Például azt, hogy egy tisztet azért nem küldtek fel a tetőre, mert az lejtős volt. Egy másik jelentésben az állt, hogy a rendőrök „biztosították” az épületet – csak éppen belülről, mert meleg volt.

A The Federalist beszámolója szerint:

„Ugyanaz az ügynökség, amelyik nem tudta megvédeni Donald Trump volt elnököt egy potenciális merénylő golyójától, most arra kéri a republikánusok elnökjelöltjét, hogy ne tartson több nagy szabadtéri kampánygyűlést? Ez a durván inkompetens (legjobb esetben is) titkosszolgálati felszólítás bűzlik a választási beavatkozástól, és inkább fenyegetésnek hangzik, mint megelőző, védelmi intézkedésnek.” – írja a lap.

Hirdetés

A The Post nem nevezte meg a forrását, de hozzátette:

„A lövöldözés után a Secret Service ügynökei közölték a Trump-kampány tanácsadóival a jövőbeni nagy szabadtéri gyűlésekkel kapcsolatos aggályaikat, mondta három, az ügyet ismerő személy”.

Arról nincs hír, hogy ugyanezt a kérést Kamala Harrisnek is eljuttatták-e.

„Ez egy közvetlenül Trumpnak szánt fenyegetés a rezsim részéről miszerint, ha nem hagyja abba a győzelme elérése céljából tartandó kampányrendezvényeit, akkor gondoskodnak róla, hogy a következő támadó már ne hibázzon. Valamennyien tisztában vagyunk azzal, hogy mire készülnek”

– tweetelte a The Federalist vezérigazgatója, Sean Davis.

A jelentés figyelmeztetett: „A szabadtéri rendezvények leállításának olyan szaga van, hogy bele akarnak avatkozni a választási kampányba, ezzel hátrányba szorítani Trumpot, hogy jóval kisebb esélye legyen az elnökválasztás idején.”.

A Secret Service-t már korábban is élesen bírálták amiatt, hogy nem biztosított fokozottabb védelmet a republikánus jelölt számára, annak ellenére, hogy azt a kampánycsapata kérte.

NIF

Hirdetés