Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Obama szerint Kamala Harris nem tudja legyőzni Trumpot, aztán valamiért meggondolta magát..

Hirdetés

Ezt nyilatkozta legalábbis a New York Postnak egy Biden családhoz közeli forrás. A volt elnök állítólag nem Harrist szerette volna elnökjelöltnek.

null

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Barack Obama korábbi amerikai elnök még nem állt be Kamala Harris elnökjelöltsége mögé, ennek az az oka – egy Biden családhoz közel álló forrás szerint, – hogy Obama úgy gondolja: Harris nem tudja legyőzni Donald Trumpot.

Hirdetés

Miután Biden elnök vasárnap kiszállt a versenyből, és szinte azonnal támogatásáról biztosította az alelnököt, a demokrata elit nagy része gyorsan Harris mögé állt – Obama azonban ezt nem tette meg.

„Obama nagyon feldúlt, mert tudja, hogy (Harris) nem nyerhet” 

mondta a forrás a New York Postnak, aki hozzátette: a volt elnök tisztában van vele, hogy az alelnök nem egy kompetens politikus.

Hirdetés

„Várjuk meg a vitát… Harris nem tud vitázni. Izraelről, Palesztináról, Ukrajnáról fog beszélni. Valami nagyon hülyeséget fog mondani” – mondta a forrás.

Hozzátette: Obama is azt akarta, hogy Biden lépjen vissza, de arra nem számított, hogy azonnal beáll Harris mögé. Érdemes megjegyezni, hogy az eredeti levélben Biden nem támogatta Harrist, csak húsz perccel később egy X posztban közölte, hogy az alelnöke jelölését támogatja.

Biden leváltása után Obama állítólag azt akarta, hogy Mark Kelly arizonai szenátor és volt űrhajós legyen „a lista élén”,

Hirdetés

amikor a jövő hónapban megrendezik a demokraták jelöltállító gyűlését – mondta a Biden közeli forrás.

Egy másik demokrata bennfentes forrás így nyilatkozott a lapnak: Obamát meglepte Kamala Harris kiválasztása.

A New York Post megkereste Barack Obamát is az ügyben, de ő nem nyilatkozott a lapnak.

Hirdetés

Barack Obama és felesége mégis támogatja Kanalas Harrist

A Washington Post szerint a korábbi elnök is beállt Kamala Harris mögé.

Néhány napja Obama kijelentette, hogy nem támogatja a jelenlegi alelnököt, mert szerinte nem tudná legyőzni Donald Trumpot.

Hirdetés

Azonban hamar megváltoztatta a véleményét a Washington Post szerint mégis támogatja Kamala Harrist.

Barack és Michelle Obama támogatja Harrist:

„Mindnyájunknak okot ad a reményre” – írja a Los Angeles Times.Obama volt elnök, a modern Demokrata Párt egyik legelismertebb hangja, és Michelle Obama volt First Lady pénteken hivatalosan is jóváhagyta Kamala Harris alelnököt, hogy ősszel pártjuk fehérházi jelöltje legyen – írja a lap.

Harris ügyészként, kaliforniai főügyészként, amerikai szenátorként és alelnökként végzett munkásságára hivatkozva Obamáék a támogatásukat bejelentő nyilatkozatban és videóban azt mondták, hogy ő a legalkalmasabb arra, hogy átvegye Biden elnök helyét, miután az bejelentette, hogy nem pályázik az újraválasztásra.

„Kamala több mint önéletrajz. Megvan benne a vízió, a jellem és az erő, amit ez a kritikus pillanat megkövetel. Nincs kétségünk afelől, hogy Kamala Harrisben pontosan megvan az, ami ahhoz szükséges, hogy megnyerje ezt a választást és eredményeket érjen el az amerikai nép számára” – áll Obamáék közleményében.

„Egy olyan időszakban, amikor a tét még soha nem volt ilyen nagy, ő mindannyiunknak okot ad a reményre.” – teszik hozzá.

Forrás: Mandiner – VH

Hirdetés