Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

New York Times: Irán legfelsőbb vezetője közvetlen csapást rendelt el Izrael ellen

Hirdetés

Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezető közvetlen csapást rendelt el Izrael ellen válaszul Iszmail Haníje, a palesztin Hamász mozgalom politikai irodájának vezetője meggyilkolására Teheránban – idézte a New York Times című amerikai lap forrásokat.

„Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezető utasította Iránt, hogy indítson közvetlen csapást Izrael ellen, megtorlásul a Teheránban meggyilkolt Hanije-ért” – írja a kiadvány.

Hirdetés

A politikai iroda vezetője meghalt egy izraeli csapásban, amely Teheránban lévő rezidenciáját érte, ahová az új iráni elnök beiktatására utazott – közölte ma a Hamász. A mozgalom Izraelt és az Egyesült Államokat tette felelőssé Haniyeh haláláért, és közölte, hogy a támadás nem marad válasz nélkül.

Irán ENSZ-képviselete közölte, hogy Teherán a Hamász politikai irodája vezetőjének meggyilkolására olyan különleges műveletekkel fog reagálni, amelyek célja, hogy „mély megbánást” keltsenek az elkövetőben. A köztársaság külügyminisztériuma Izraelt tette felelőssé a csapásért. Teherán ugyanakkor az Egyesült Államokat a merényletben való bűnrészességnek nevezte.

Hámenei szerint Izrael „előkészítette a terepet súlyos büntetéséhez” a vendégként Iránban tartózkodó Haníje likvidálásával.

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
X/TwitterTelegram

Hirdetés
Hirdetés