Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Öngyilkos merénylőt keresnek a párizsi metróban

Hirdetés

A párizsi metró Nation állomásán csütörtök délután a különleges erők művelete miatt evakuálták az utasokat, miután egy férfit találtak, akin állítólag öngyilkos mellény volt – jelentette az Actu17.

A francia különleges erők (BRI) páncélozott járművei közelítették meg a város keleti részén lévő állomást. Az állomáson, ahonnan át lehet szállni az RER A ingázó vonatvonalra, minden utast evakuáltak.

Hirdetés

A rendvédelmi szervek egyik forrása azt mondta a kiadványnak, hogy egy feltehetően öngyilkos mellénnyel ellátott személyt kereső akcióról van szó. A férfit az állomás egyik kocsijában látták.

A párizsi metróalkalmazás, amely valós idejű forgalmat tükröz a vonalakon, azt jelentette, hogy „az állomás rendőrségi művelet miatt le van zárva”. Az RER A vonalon Vincennes és Auber állomások között nincs vonatforgalom.

A Nation állomás környékét a rendőrség lezárta. A BRI munkatársai és tűzszerészek dolgoznak a helyszínen. A hatóságok egyelőre nem adtak további tájékoztatást a gyanúsított személyazonosságáról vagy a riasztás pontos körülményeiről.

Hirdetés

Egy forrás azt mondta a kiadványnak, hogy a gyanúsítottat még nem sikerült megtalálni.

„Egyelőre semmi sem erősíti meg, hogy fegyver volt nála vagy robbanóanyag” – tette hozzá a rendőrségi forrás.

Párizsban 9 nap múlva kezdetét veszi az olimpia…

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
X/TwitterTelegram

Hirdetés

Hirdetés