Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán és Trump találkozója után jó hírrel jelentkezett a magyar miniszterelnök

Hirdetés

Egészen elképesztő diplomáciai sikernek értékelhető Orbán Viktor békemissziója, a magyar kormányfő szűk másfél hét alatt az ukrán háború összes meghatározó szereplőjével egyeztetett, Zelenszkijtől a legesélyesebb amerikai elnökjelöltig. Beigazolódtak tehát a sajtóhírek, Donald Trump valóban fogadta Orbán Viktort Mar-a Lago-ban, a floridai Palm Beachen. 

“Tárgyalás Trump elnök úrral a békéről. A nap jó híre: ő meg fogja oldani!” – írta Orbán Viktor közösségi oldalán pénteken hajnalban. A magyar miniszterelnök békemissziója részeként találkozott Donald Trumppal, aki újra indul az elnöki posztért az Amerikai Egyesült Államokban. Bár sokan megkérdőjelezték, hogy létrejöhet, de mégis megtörtént az a kétoldalú tárgyalás, melyen Donald Trump fogadta Orbán Viktort. A csúcstalálkozó hivatalos, erről a magyar miniszterelnök osztott meg bejegyzést a közösségi médiában magyar idő szerint pénteken hajnalban fél 4 előtt. Még csütörtök reggel a Bloomberg alapján írta meg a Világgazdaság is, hogy amerikai idő szerint csütörtök este Trump fogadhatja Orbán Viktort a floridai otthonában.

A kormányfő posztjából kiderült, hogy az esemény helyszíne a floridai Palm Beachen fekvő Mar-a-Lago volt, amelynek Trump a tulajdonosa. A bejegyzés alapján a találkozó fókuszában az orosz-ukrán háború állt, Orbán Viktor szerint a békét Donald Trump fogja megoldani.

Hirdetés

Kettejük találkozójáról egyelőre további részleteket nem közöltek, azonban érdemes felidézni Donald Trump nyilatkozatát, melyben arról beszélt, hogy szerinte ő meg tudja győzni Putyint arról, hogy fejezze be az ukrajnai háborút.Orbán Viktor most friss benyomásokat is átadhatott akár, hiszen az elmúlt tíz napokban az ukrajnai háború összes érintettjével, illetve az események alakulására döntő befolyással bíró szereplővel négyszemközt egyeztetett –  írja a Világgazdaság. hozzátéve: más vezető politikusnak ilyen tudása és tapasztalása jelenleg nincs.

Mint ismert, Orbán Viktor múlt kedden Kijeven találkozott Zelenszkij elnökkel, majd pénteken Moszkvában fogadta Putyin. Ezen a héten hétfőn már Pekingbe látogatott Hszi Csin-ping elnökhöz, majd Washingtonba utazott a NATO-csúcsra. Itt tárgyalt Erdogan török elnökkel, majd a csúcs végeztével Trump várt rá Floridában.

Hirdetés

A magyar miniszterelnök békemisszióját komoly nemzetközi visszhang és felzúdulás övezi. A körút az ötödik állomásán is túljutott, de ezzel nem ért a végére. Orbán korábban deklarálta, hogy a június 1-től betöltött, fél évre szóló soros uniós elnökséget teljes egészében békemissziónak tekinti. Ez a magyar elnökség fő prioritása, éppen ezért további fordulók várhatók az ukrán háború lezárása érdekében.

Forrás: Facebook – Vg.hu – PS

Hirdetés
Hirdetés