Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor átadta az uniós vezetőknek az ukrajnai háború befejezésének tervét

Hirdetés

Orbán Viktor magyar miniszterelnök átadott az uniós országok vezetőinek egy bizonyos tervet az ukrajnai háború befejezésére.

Magyarország úgy véli, hogy ha Európa békét akar, és döntő szava akar lenni a háború rendezésében, akkor most kell kidolgoznia egy tervet a konfliktus megoldására.

„A miniszterelnök levélben fordult az Európai Tanács vezetőihez a tárgyalásokról, a békefenntartó misszió első szakaszának tapasztalatairól és a magyar javaslatokról. Ha Európa békét akar, és döntő szava akar lenni a háború rendezésében és a vérontás befejezésében, akkor most kell kidolgoznia és végrehajtania egy irányváltást”- mondta Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök tanácsadója a Magyar Nemzetnek.

Hirdetés

Orbán Balázs úgy véli, hogy Kijev és Moszkva is „nagyon elszántan harcol, és külső közvetítők beavatkozása nélkül sajnos nagyon brutális pusztítást fogunk látni a következő hónapokban”.

„Ma mi vagyunk az egyetlenek, akik minden féllel tárgyalni tudunk” – mondta Orbán Balázs.

A Kreml megerősítette, hogy Orbán Viktor látogatása során felvázolta Vlagyimir Putyinnak „az ukrán válság rendezésére vonatkozó elképzelésének főbb paramétereit”. Ennek árnyalatait azonban nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés