Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor is reagált a kijevi gyermekkórház elleni rakétatámadásra

Hirdetés

A miniszterelnök szerint szintet lépett az orosz–ukrán háború kegyetlensége.

A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz–ukrán háború kegyetlensége szintet lépett. Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba kilenc nappal ezelőtt – írta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán kedden.

Hozzátette:

Hirdetés

a növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz.

Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban – hívta fel a figyelmet.

Emlékezetes, hogy a Kijev elleni hétfői orosz rakétatámadás mekkora vihart kavart: reggel tíz óra körül számos robbanás történt Kijevben. Hosszú idő óta a mostani volt az első alkalom, hogy napközben ilyen csapásra kerül sor. Kijevben áldozatokról is beszámoltak, a főváros polgármestere szerint egy gyermekorvosi intézményt ért találat, egyes jelentések szerint az Ohmatdit gyermekkórház épületéről van szó. A gyermekkórház elleni támadást Volodimir Zelenszkij elnök és Andrij Jermak is megerősítette – írta meg a BBC ukrán oldala.

Hirdetés

A kijevi városi katonai közigazgatás szerint öt ember vesztette életét, Vitalij Klicsko kijevi polgármester pedig 16 sebesültről számolt be, közülük hét gyermek.

Az éjszaka folyamán több ország és nemzetközi szervezet is elítélte a támadást, akkor a közlemények „orosz rakétacsapásról” szóltak. Egy amerikai újságíró viszont arról írt, hogy egy Ukrajna által kilőtt amerikai Patriot légvédelmi rakéta találta el az egészségügyi intézményt.

Hirdetés

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés