Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor Pekingből Washingtonba utazik

Hirdetés

„A következő állomás: Washington” – írta ki Instagram-sztoriba Orbán Viktor miniszterelnök magyar idő szerint hétfőn reggel fél 9 után nem sokkal, egy, a pekingi reptéren felszálló repülőgépet ábrázoló fotó kíséretében. A miniszterelnök nagy valószínűséggel a NATO-csúcsra utazik az amerikai fővárosba.

A magyar miniszterelnök bizonyára folytatja békemisszióját is, azt azonban egyelőre nem lehet tudnin, hogy a NATO- csócson túl, kikkel, kivel találkozik az amerikai fővárosban. Vajon fogadja-e őt például egy négyszemközti találkozón a jelenlegi amerikai elnök Joe Biden, akinek családi vállalkozása miatt is fontos az Ukrajnában zajló háború folytatása. További fontos kérdés, hogy amennyiben találkozik is Orbán Viktor Joe Bidennel, az amerikai elnök tisztában lesz-e azzal, hogy éppen ki és milyen céllal látogatta meg őt Orbán Viktor személyében.

Egy biztos, Orbán Viktor békemissziója visszhangot váltott ki a világban, elsősorban a háborúpárti hiénák és héják estek neki hazánk miniszterelnökének. A magyar vezető azonban eltökélt, és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a béke megteremtésének lehetőségét előmozdítsa.

Hirdetés

Mióta Magyarország lett az EU soros elnöke, egy héten belül olyan politikai mozgások történtek Orbán Viktor békemissziójának eredményeként, amilyenre az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta nem volt példa.

Orbán Viktor látogatást tett Kijevben Zelenszkijnél, majd pár nappal később már Putyin orosz elnökkel tárgyalt. Ezt követően a Türk Államok Szervezetének tanácskozásán vett részt, majd onnakn Hszi Csin-ping kínai elnökhöz utazott Kínába.

Most pedig, Washington következik…

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés