Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor tűzszüneti javaslatától hangos a világsajtó

Hirdetés

Orbán Vikor ma Kijevben tárgyalt Volodimir Zelenszkijjel. A találkozón a magyar miniszterelnök ismertette határidőhöz kötött tűzszüneti javaslatát az ukrán elnökkel, aminek nagy visszahangja lett a nemzetközi sajtóban is – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak. Azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat. Egy határidőhöz kötött tűzszünet, amely lehetőséget ad a béketárgyalások felgyorsítására: ennek a lehetőségeit mértem föl

– fogalmazott Kijevben Orbán Viktor.

Hirdetés

Az RBC-Ukrain szerint a tűzszünet felgyorsíthatná a tárgyalások ütemét.

„Magyarország nagyra értékeli Zelenszkij elnök békekezdeményezéseit, ezért arra kértük, hogy fontolja meg a tűzszünet lehetőségét, mielőtt tárgyalásokat kezdene Moszkvával”– számolt be a Reuters, míg a Fox News szerint Orbán Viktor látogatása ritka gesztus volt egy olyan kapcsolatban, amelyet régóta feszültségek jellemeznek.

A Lenta.ru pedig arról ír, hogy a magyar kormányfő kinyilvánította, hogy Budapest számos kérdésben érdekelt abban, hogy kétoldalú megállapodást írjon alá Kijevvel.

Hirdetés

VH

Hirdetés