Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Rendkívüli bejelentés: Biden felfüggeszti a kampányt

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök  felfüggeszti a kampányhirdetések közlését.

Az elnök a politikai erőszak megszüntetésére szólított fel.

„Amerikában nincs helye az ilyen jellegű erőszaknak. Ez beteges”– mondta, hozzátéve, hogy alaposan tájékozódott az ügyben, és tervezi, hogy beszélni fog Trumppal. „Mindenkinek el kell ítélnie a történteket” – tette hozzá az MTI hírösszefoglalója szerint.

Hirdetés

A 81 éves elnök a Delaware állambeli Rehoboth Beach-en, egy templomban tartózkodott, amikor a lövöldözés történt, majd később rezidenciájára indult. Később a helyi rendőrkapitányság előtt nyilatkozott a történtekről.

Biden egyik kampánytisztviselője azt mondta, hogy a csapat a történtek után „azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban” levegyék a televíziós hirdetéseiket.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. A támadót a helyszínen lelőtték, és meghalt egy ember is a közönségből, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet.

Hirdetés

Forrás: Híradó.hu

Hirdetés
Hirdetés