Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Rendkívüli: Meglőtték Donald Trumpot

Hirdetés

A lövöldözés Donald Trump volt amerikai elnök pennsylvaniai beszédénél történt, a támogatói előtt szakította félbe a beszédet, a politikus véres füllel hagyta el a színpadot, az esetet a helyi tévécsatornák közvetítették.

A volt amerikai elnök Butler városában a támogatói előtt tartott beszéde mindössze néhány percig tartott, és hirtelen félbeszakadt, amikor a politikus az illegális migráció problémáiról beszélt. Hirtelen lövések dördültek, ami után a színpadon lévő Trump abbahagyta a beszédet, a füléhez tette a kezét, és leült a pódium mögé. Testőrök vették körül – írja a RIA Novosztyi.

Hirdetés

Ezután felállt, és a levegőbe nyomta az öklét, mielőtt lekísérték a színpadról egy járműbe, majd elhajtottak a helyszínről.

A videón vér látható a fülénél. Úgy tűnt a volt elnök a feje oldalát szorongatta, miközben a földre esett.

Hirdetés

Az ohiói republikánus szenátor, J. D. Vance a következőt mondta az X közösségi média platformon közzétett bejegyzésében: „Mindenki csatlakozzon hozzám, imadkozzon Trump elnökünkért és mindenkiért azon a gyűlésen résztvett. Remélem, mindenki jól van.”

Az amerikai titkosszolgálat közölte, hogy Trump már „biztonságban van”, és védőintézkedéseket hajtottak végre a volt elnök körül.

Hirdetés

Bejelentették, hogy nyomozás indult, de további részleteket nem közöltek.

„Ez most egy aktív titkosszolgálati nyomozás, és további információkat később tesznek közzé, ha rendelkezésre állnak” – mondta Anthony Guglielmi titkosszolgálati szóvivő az X-en.

Trump kampány stábja szerint a volt elnök „jól van” az incidenst követően.

Hirdetés

„Trump elnök köszönetet mond a bűnüldöző szerveknek és az elsősegélynyújtóknak a gyors intézkedésért” – mondta Steven Cheung szóvivő nyilatkozatában.

„Jól van, és egy helyi egészségügyi intézményben vizsgálják ki. További részletek később.”

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden elnök „első kézből tájékoztatást” kapott az esetről.

A CNN arról számolt be, hogy Trump megsérült, de más részleteket nem közölt. Nem derült ki, hogyan és milyen sérüléseket szenvedhetett.

Forrás: Sky News – Ria Novostyi, Fortó: AP

Hirdetés