Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Reuters: Addig keménykednek az ukránok, míg a szlovákok tényleg lekapcsolják a villanyt

Hirdetés

Szlovákia csütörtökön arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy ne késleltesse a döntés meghozatalát az általa és Magyarországnak az Oroszországból érkező olajáramlás megzavarása miatt Ukrajnával folytatott konzultációs eljárás közvetítésére irányuló kérelmében – írja a Reuters.

Szlovákia és Magyarország fokozta a nyomást, miután a múlt héten bejelentették, hogy leállították az orosz Lukoil konszern olaját Ukrajnán keresztül, mivel Kijev szankciós listára helyezte a céget.

Hétfőn arra kérték a Bizottságot, hogy alkalmazza a társulási megállapodást, amely alapján azt mondták, Ukrajna nem akadályozhatja meg az olajtranzitokat.

Hirdetés

A Bizottság további információkat kért a vitában – mondta egy szóvivő szerdán a Reutersnek.

„Felszólítom az Európai Bizottságot, hogy ne húzza az időt, és mielőbb álljon tagállamai és különösen polgárai oldalára”

– mondta Juraj Blanar szlovák külügyminiszter.

Hirdetés

Nincs időnk, mert a meggondolatlan szankciók és szomszédos államunk felelőtlen lépései nagyon gyorsan negatív következményekkel járhatnak Szlovákiában”

– fogalmazott a Reuters kérdéseire e-mailben elküldött válaszában. Blanar megismételte, hogy Szlovákia „túsz” lett Ukrajna és az Európai Bizottság kezében a vitában.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés