Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Riadalom Romániában: már második éjszakára hirdettek légiriadót

Hirdetés

F–16-osoknak is fel kellett szállni, hogy ellenőrizzék a légteret. A megsemmisített drónok áthulló törmeléke miatt figyelmeztették az embereket.

Romániában, az ukrán határ közelében már második éjszakára hirdettek légiriadót. Az orosz drónok támadása miatti veszélyre figyelmeztették a lakosságot. Erről az ukrán sajtó számolt be a Digi24-re hivatkozva.

Mint írják légiriadót rendeltek el a Duna-menti Tulcsa, azaz Tulcea határvárosban. Július 25-én éjjel 1 óra 20 perckor Románia lakosai RO-Alert figyelmeztetést kaptak az esetleges lehulló törmelék miatt.

Hirdetés

Hazánk területe nem célpontja az Oroszországi Föderáció támadásainak, ezeket az üzeneteket azért küldik, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, hogy Románia területére hullhat a megsemmisült drónok törmeléke – közölte a segélyszolgálat.

Ez már a második este egymás után, amikor Románia figyelmeztetett a dróntámadások okozta veszélyekre. Július 24-én éjjel két F–16-os vadászgép szállt fel a NATO-tagállamban, hogy figyeljék a légi helyzetet.

Hirdetés

Azon az éjszakán az oroszok egyébként ismét támadást indítottak Ukrajna ellen. Harmincnyolc támadó drónt bocsátottak fel, amelyekkel az ország középső és déli régióinak infrastrukturális létesítményei ellen indítottak akciót.

A légvédelmi erők 25 Sahed drónt lőttek le. Az ukrán légierő szerint három drón azonban „elveszett”, miután azok átlépték a román határt.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés