Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Szijjártó: Ha nem lesz béke, Ukrajna el fog pusztulni

Hirdetés

Szijjártó Péter a CNN műsorában beszélt Magyarországról, Ukrajnáról, a NATO-ról és Orbán Viktor közelmúltban folytatott utazásairól. Szijjártó a műsorban azt mondta, hogy több mint 1,3 millió menekült van Magyarországon, ahol 1500-nál is több iskolába járnak, a menekült családok gyerekei (ez nagyjából minden második iskolát jelenti),

a háború miatt rendkívül magas az infláció, rendkívül magasak az energiaárak.A magyar külügyminiszter szerint az EU és a NATO elmúlt két és fél évben a háború megállításra tett intézkedései eredménytelenek voltak, a helyzet csak rosszabbodott. Ha ez így folytatódik, több ezer – tíz- vagy százezer – ember fog meghalni.

„És Ukrajna el fog pusztulni.”A háborús helyzetet és annak kívánatos megoldását a következőképp foglalta össze Szijjártó Péter:

Hirdetés

rengeteg fegyvert küldtek (többek között rengeteg amerikai pénzből) Ukrajnába, de hiába, Ukrajna nem ért el sikereket, ellenben az orosz hadsereg nyomul előre, ezért tárgyalóasztalhoz kellene ülni, így békemegállapodást lehetne kötni, ami tartós és igazságos békét hozna magával.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés