Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Tel-Aviv kizáratná Törökországot a NATO-ból

Hirdetés

Izrael külügyminisztere hétfőn felszólította a NATO-t, hogy rúgja ki Törökországot, Recep Tayyip Erdoğan elnök azzal fenyegetőzött, hogy országa „bemehetne Izraelbe, ahogyan korábban Líbiába és Hegyi-Karabahba is belépett”.

„Erdoğan török elnök Izrael lerohanásával kapcsolatos fenyegetései és veszélyes retorikája fényében Jiszráel Kac külügyminiszter utasította a diplomatákat…, hogy sürgősen lépjenek kapcsolatba valamennyi NATO-taggal, felszólítva Törökország elítélésére és követelve annak kizárását a regionális szövetségből” – közölte a tárca a Times of Israel szerint.

A lap felidézte: a török elnök kezdettől fogva bírálja Izrael Gázai övezetben folytatott háborúját, és egy vasárnapi pártrendezvényen azt mondta: „Nagyon erősnek kell lennünk, hogy Izrael ne tehesse meg ezeket a szánalmas dolgokat Palesztinával. Ahogyan bemehettünk Karabahba,  Líbiába, hasonlót tehetnénk velük is”.

Hirdetés

Kac válaszul azzal fenyegette meg Törökországot, hogy demokráciává bombáztatja az USA-val, és felakaszttatja az amerikai hóhérokkal egy pincében. Tényleg. Ezt írta a közleményében:

„Erdoğan Szaddám Huszein nyomdokaiba lép, és Izrael megtámadásával fenyegetőzik. Emlékeznie kellene arra, hogy mi történt ott, és hogyan végződött.”

Hozzátette: „Törökország, amely otthont ad az Izrael elleni terrortámadásokért felelős Hamász központnak, a Hamász, a Hezbollah és a jemeni Huszik mellett a gonosz iráni tengelyének tagjává vált.”

Hirdetés

Annak demonstrálásra, hogy az antiszemitizmus alapvetően ostobaság, ez a hír kiváló. Az antiszemiták ugyanis többek között arról is meg vannak győződve, hogy a zsidókat valami különleges, genetikailag kódol ravaszság jellemzi – valójában viszont csak emberek, és vannak köztük tök hülyék is, mint például Jiszráel Kac.

Gondoljunk csak bele 1) ha most a felszólítására Törökországot kiteszik a NATO-ból, de még akkor is, ha csak megdorgálják Erdoğant, sokan azt fogják gondolni, hogy az antiszemitáknak van igaza, és tényleg minden szálat a zsidók mozgatnak.

2) Egy NATO-n kívüli Törökország sokkal nagyobb fenyegetést jelent Izraelre nézve, hiszen nyíltan összefoghat bárkivel Oroszországtól Iránon és Kínán át Észak-Koreáig, nem mellesleg egy Izrael ellen egyesülő muszlim világ szíve, esze és ereje lehet. Az egy egészen másfajta háború lenne, mint az eddigiek, amelyeket csak a széthúzó arabok és a szírek ellen vívtak.

Hirdetés

3) Amit Szaddámról és Irakról írt, annak olyan az olvasata, mintha Izrael rendelte volna meg a kétfelvonásos öbölháborút. Ez megint csak nem vet jó fényt a cionista államra, és azokat erősíti, akik mindenhol és mindenben valamiféle zsidó világösszeesküvést látnak.

Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy Izrael van oka megijedni. Számtalanszor provokálták a Erdoğant és a népét kezdve azzal a 2010-es esettel, amikor a zsidó kommandósok csaptak le egy segélyeket szállító török flottára.

Aztán amellett, hogy fegyverrel támogatják a törökországi merényletektől sem visszariadó kurdokat, Tel-Aviv 2017-ben egy önálló Kurdisztán létrehozását szorgalmazta, ami – ha ez lehetséges – nagyobb fenyegetést jelentene a török nemzetbiztonságra, mint Ukrajna NATO-csatlakozása.

Hirdetés

Ezek az események – amelyeknek a felsorolását hosszan lehetne folytatni – épp úgy hozzájárultak ahhoz, hogy Erdoğan változtatott a külpolitikáján, és az együttműködést keresi Szíriával, Iránnal, Szaúd-Arábiával stb., mint az USA és az EU folyamatos csuklóztatása. Ezen a ponton azonban visszajutunk oda, ahonnan elindultunk: a hülyeségnek nincs sem neme, sem bőrszíne, sem vallása. A hülyeség hülyeség, és sokszor megbosszulja magát.

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés

Hirdetés