Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Trump elárulta, miért fordította el a fejét a lövés előtt – ez mentette meg az életét

Hirdetés

Az amerikai elnökjelöltnek egy hajszálon múlott az élete.

Donald Trump amerikai elnökjelöltnek egy hajszálon múlott az élete, amikor szombaton egy pennsylvaniai kampányrendezvényén egy fegyveres merényletet kísérelt meg ellene. Az elkövetőt nem sokkal később a titkosszolgálat mesterlövésze lelőtte – emlékeztet a Business Insider.

A republikánus jelölt az életét annak köszönheti, hogy a beszéde közben elfordította a fejét, hogy egy statisztikai táblázatra pillantson, amelyben a legfrissebb bevándorlási adatok szerepeltek.

Hirdetés

Bár Trump túlélte, a támadás halálos áldozatot követelt: egy rendezvénylátogató meghalt, míg ketten súlyosan megsérültek.

„Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mert egy süvítő hangot hallottam, majd éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrt”  – írta Trump szombaton a Truth Social oldalon.

Ronny Jackson texasi képviselő, aki korábban Trump orvosa volt, elmondta, hogy Trump szerint a határőrség statisztikája mentette meg az életét. „Azt mondta:

Hirdetés

Ha nem mutattam volna arra a táblázatra és nem fordítottam volna el a fejemet, a golyó a fejemet találta volna el”.

Trump az esetben így is megsérült, mivel egy golyó átszakította a jobb fülének felső részét.

„Nem itt kellene lennem, halottnak kellene lennem” – mondta Trump a New York Postnak vasárnap. „Sokan mondják, hogy Isten akaratából maradtam életben.”

Hirdetés

A rendezvényen készült fotók megmutatták, mennyire közel volt a golyó ahhoz, hogy végezzen Trumppal,

ahogy a jobb fülének tetejét érintette. Ahogy a testőrei lekísérték a színpadról, Trump felemelte az öklét és vérző arccal kiáltotta: „Harcolj!

„Sokan mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amit valaha láttak” – mondta Trump. „Igazuk van, és nem haltam meg. Általában meg kell halni egy ikonikus képhez”.

Hirdetés

Trump dicsérte támogatóit is, hogy nyugodtak maradtak a lövöldözés közben. „Szeretem őket. Ők nagyszerű emberek” – mondta.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés