Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Újabb botrány az olimpián, két férfi bokszolhat a nők ellen

Hirdetés

Megdöbbentő módon az olimpián engedélyezték két transzneműnek, hogy nők ellen versenyezzenek ökölvívásban, ami megdöbbentő döntés volt. Az a gondolat, hogy egy férfi bármilyen sportágban versenyezhet nő ellen, felháborító, de a bokszban ez a tisztességtelenség és az abszurditás új veszélyességi szintre emelkedett – írja a Canada Free Press.

A két bokszolót, az algériai Imane Khelifet és a tajvani Lin Yu-Tinget korábban eltiltották a világbajnokságtól, miután a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) férfiként azonosította őket.

Hirdetés

A párost tavaly márciusban kizárták az Újdelhiben rendezett női ökölvívó-világbajnokságról. Akkor egy sor DNS-tesztet rendeltek el, mivel kétségek merültek fel néhány résztvevő nemével kapcsolatban.

Umar Kremlev, az IBA elnöke azt állította, hogy a tesztek bebizonyították, hogy a sportolók, köztük Khelif és Yu-Ting „XY kromoszómával” rendelkeznek. Kremlev hozzátette, hogy „leleplezték azokat a sportolókat, akik megpróbálták becsapni a kollégáikat, és nőknek adták ki magukat”.

Azóta az IBA-t megfosztották az olimpiai ökölvívóversenyekre vonatkozó szabványok betartatásának hatáskörétől, így a NOB-ra maradt az ellenőrzés, ami megnyitotta az utat az ehhez hasonló veszélyes döntések előtt.

Hirdetés

A tavalyi eltiltást követően az Algériai Olimpiai Bizottság visszavágott, és „összeesküvést” emlegetett az aranyérem megszerzésének megakadályozásáért, valamint „orvosi okokra” hivatkozott a megemelkedett tesztoszteronszint miatt.

Természetesen, hiszen az „orvosi ok” az, hogy férfiak.

Most tehát az „éber” Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy néhány nyafogó ember megnyugtatása fontosabb, mint azoknak a biológiai nőknek a biztonsága, akik keményen dolgoztak azért, hogy idáig eljussanak. Ezen gusztustalan döntés miatt tehát mindkét férfi a következő napokban nőkkel fog bokszolni.

Hirdetés

Az újdelhi kizárás után a mexikói Brianda Tamara elmondta, hogy a verseny korábbi szakaszában már küzdött Khelif ellen. Ezeket a kommenteket tette közzé az X-en:

„Amikor vele bunyóztam, úgy éreztem, hogy nagyon nem vagyok a helyzet magaslatán. Az ütései nagyon fájdalmasak voltak. Nem hiszem, hogy valaha is ilyen érzésem volt a 13 éves bokszolói pályafutásom alatt, vagy a férfiakkal való sparringolásom során. Hála Istennek aznap épségben kijutottam a ringből, és még jó, hogy végre rájöttek, ki is ez a Khelif „.

Az észak-ír nagyszerű Barry McGuigan „sokkolónak” nevezte a helyzetet. Ezt posztolta az X-en:

„Sokkoló, hogy egyáltalán engedték, hogy idáig eljussanak, mi folyik itt?”

Nancy Hogshead, az 1984-es játékokon három aranyat nyert amerikai úszó megszólalt, azt állítva, hogy „a gender ideológia megöli a nőket”.

NIF

Hirdetés