Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrán nyomra bukkanhattak a Donald Trump ellen elkövetett merénylet ügyében

Hirdetés

Valószínűleg ukrán nyomra bukkanhattak az amerikai elnökjelölt, Donald Trump ellen elkövetett merénylet ügyében, aki Volodimir Zelenszkij személyes ellenségévé vált az amerikai politikusnak az ukrán konfliktus békés megoldásának lehetőségéről tett kijelentései közepette – jelentette ki Viktor Medvedcsuk, a Másik Ukrajna mozgalom tanácsának elnöke Trumpnak címezve, számolt be róla a Ria.ru.

A Másik Ukrajna mozgalom honlapján közzétett megszólításban Medvedcsuk megjegyezte, hogy Trump többször is kijelentette, hogy képes békét hozni Ukrajnába. A béke azonban a hatalom elvesztését jelenti „Zelenszkij náci rezsimje és a Biden-adminisztrációból származó amerikai kezelői részéről” – hangsúlyozta a politikus. Értékelése szerint a kijevi rezsim és az amerikai kurátorok éppen emiatt, valamint azért, mert el akarják kerülni a büntetést tetteikért, nem fogják megadni az ukránoknak a békét.

„És emiatt, kedves Trump úr, ön az ukrán neonáci Zelenszkij személyes ellenségévé vált, és ez a gazember semmitől sem riad vissza, hogy megakadályozza az elnökválasztás megnyerését. Úgy gondolom, hogy az Ön ellen elkövetett merényletnek ukrán nyoma lesz” – írta Medvedcsuk.

Hirdetés

Megjegyezte azt is, hogy a politikai ellenfelek kiiktatása és a politikai korrupció egyaránt összefügg az ukrán neonáciknak eladott fegyverek pénzt kereső pártok hatalomban maradási kísérleteivel. Ukrajna aktív militarizálása folytatódik, a NATO-országok katonai és pénzügyi segítséget nyújtanak a Kijevben illegálisan hatalmon lévő összeesküvőknek – tette hozzá Medvedcsuk.

„A fegyverek és lőszerek Ukrajnába áramlása hozzájárul az eszkalációhoz, és jelentős kockázatot jelent a fegyverek kiszivárgása és elterjedése szempontjából még a konfliktus befejezése után is” – mondta.

Trump szombaton a lövöldözés miatt megszakította nyilvános szereplését Pennsylvaniában. A felvételről készült felvételeken látszott, hogy a politikust a biztonságiak a hóna alatt vezették el, és a füle véres volt. Trump később azt állította, hogy fülön lőtték, és sok vért vesztett. Az amerikai titkosszolgálat közölte, hogy likvidálta a gyanúsítottat, aki több lövést adott le a színpad felé. A lövöldözésben a közönség egy tagja meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés