Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: Trump egyik testőre nem volt a helyzet magaslatán

Hirdetés

A szakértők és a civilek is vitatják, hogy a helyszínt biztosító mesterlövészek és rendőrök miért nem hatástalanították a támadót, miután többen felhívták a hatóságok figyelmét, hogy egy férfi mászik egy közeli tetőn, lőtávon belül, kezében egy gépkarabéllyal. Míg a hatóságok tétlenségének okát egyelőre nem tudjuk, egy az interneten terjedő videó alapján azonban az avatatlan szem számára is látványos inkompetenciát mutatott Trump egyik testőre – a földre rogyott, a testőrök által fedezett volt elnök mögé bújt el, majd fegyverével is ügyetlenkedett–, ami felveti a kérdést, vajon mennyire felkészültek a szolgálatok emberei az Egyesült Államokban.

Meglepő figura tűnt fel Donald Trump mögött azon a videón, amelyen látható, hogy az elnököt lekísérik a színpadról, miután egy fiatal támadó ismeretlen okokból rálőtt egy kampányrendezvényen. A hölgy, aki jól láthatóan a biztonsági csapat egyik embere volt, már megjelenésében kilógott a testőrök közül, az interneten terjedő videó alatti kommentekben sokan arról beszélnek, hogy talán a DEI keretrendszernek köszönheti a munkáját, amely a Diversity, Equity, Inclusivity kifejezésekből alkotott betűszó, és amely azt hivatott szolgálni, hogy minden munkahelyen diverz, minden társadalmi rétegből, irányultságból és nemből vegyesen válogassák össze a kollégákat. Egyszerűbben szólva, egy woke-kvóta.

Az elmélet azért kapott szárnyra az interneten, mert míg az első lövéseket követően a Trump körül álló ügynökök egyből az elnökre vetették magukat, testükkel védve a volt elnököt, az illető hölgy a csoportosulás mögött próbált meg elbújni. Ezt még pánik reakciónak is felfoghatjuk, ami egy titkosszolga esetében már önmagában figyelmeztető jel, azonban miután az elnök saját lábán hagyta el a pódiumot, a merénylőt pedig hatástalanították a helyszínt biztosító mesterlövészek, a nő továbbra is zavartan kísérte autójához a volt elnököt, majd az események végeztével még a fegyverének elrakása is komoly nehézséget okozott neki.

Hirdetés

Hirdetés

Mindez természetesen egy átlagember esetén teljesen normális reakció, azonban a titkosszolgák kiképzésében – jobb esetben – szerepelnie kell a fegyverhasználat izommemóriás készségszintű elsajátítása – ahogy a védett személy biztosításának protokollja is alapismeret. Az egyelőre nem ismert, hogy pontosan mi az oka az ügynök furcsa viselkedésének, ugyanakkor egy valami biztos: a helyszínt biztosító hatóságok és ügynökök több ponton is legalább furcsán reagáltak a merényletre, kezdve a fegyveres támadóról szóló állampolgári bejelentések figyelmen kívül hagyásával egészen odáig, hogy az egyik testőr a védett személy mögé bújva próbálta saját magát menteni.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés