Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaharova: a NATO visszafordíthatatlan utat ígér Ukrajnának, de nem a szövetségbe, hanem a szakadékba

Hirdetés

A NATO-csúcson Ukrajnának “visszafordíthatatlan utat” ígértek a szakadékba, de nem a szövetségbe – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“A kijevi rezsimnek végül “visszafordíthatatlan utat” ígértek a szövetséghez [a csúcstalálkozón]. Őszintén szólva nem tudom, hogy ez a visszafordíthatatlan út a szövetséghez hogyan néz ki, de úgy vélem, hogy az egyetlen kialakuló társulás ‘a szakadék szélére vezető út’” – mondta a diplomata a sajtótájékoztatóján.

Zaharova szerint Ukrajnát “még mindig szívesen látják a szövetségben, azonban nyilvánvaló, hogy mindez inkább úgy néz ki, mintha nem Ukrajnával játszanának, hanem Ukrajna maradványaival”.

Hirdetés

A csúcstalálkozó döntése Ukrajna tagságáról azt a célt szolgálja, hogy az ukránokat megszilárdítsa a további harcok folytatására – mondta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

A legutóbbi NATO-csúcstalálkozót június 9-11. között tartották Washingtonban, amelynek középpontjában az Oroszországgal szembeni fellépés és az Ukrajnának nyújtott katonai segítség állt. A zárónyilatkozatában az állt, hogy Kínának fel kell hagynia Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének anyagi és politikai támogatásával, valamint le kell állítania a kettős felhasználású termékek Oroszországba irányuló exportját.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés