Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaharova „súlyos kudarcnak” nevezte a párizsi olimpia megnyitóját

Hirdetés

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője „hatalmas kudarcnak” nevezte a párizsi olimpia megnyitóját – írta Telegram-csatornáján.

Az olimpia megnyitó ünnepségét pénteken tartották a Szajnán. A történelemben először fordult elő, hogy az olimpiai megnyitó ünnepséget a stadionon kívül tartották.

A külügyminisztérium szóvivője emlékeztetett arra, hogy az olimpia megnyitása előtt őrizetbe vettek egy orosz származású szakácsot, akit állítólag kémkedéssel és az esemény megzavarásának kísérletével vádoltak.

Hirdetés

„Vajon hány „kémet” kellett még bevetnünk ahhoz, hogy a párizsi olimpia megnyitója ilyen hatalmas kudarcot valljon? Ez nem a legalja. Ez a Szajna alja” – írta Zaharova.

Szerinte a megnyitót megelőzően és a megnyitó alatt több olyan esemény is történt, amely a kudarcra utalt. Felidézte a közlekedési eszközök összeomlását valamiféle „szabotázs” eredményeként, a patkányok sokaságát az utcákon, a csapatok bemutatása során pedig összekeverték a KNDK és a Koreai Köztársaság válogatottjait, az olimpiai fáklyát „a drogfüggő rapper, Snoop Dogg vitte”, az olimpiai zászlót az Apokalipszis lovasa szállította, és „a városközpont gettóvá változott az olimpia megnyitója előtt eltakarított hajléktalan migránsok miatt”.

Zaharova felhívta a figyelmet az LMBT-közösség képviselőinek részvételével tartott nagyszabású „Utolsó vacsorára” is.

Hirdetés

„Az olimpia egyik fő előadása a keresztények számára szent téma – az Utolsó vacsora – Krisztus utolsó vacsorájának LMBT-gúnyolódása volt.

Az apostolokat transzvesztiták alakították. Úgy tűnik, Párizs úgy döntött, hogy mivel az olimpiai gyűrűk sokszínűek, az egészet egyetlen folyamatos melegfelvonulássá változtathatják” – mondta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Korábban a Franceinfo rádióállomás arról számolt be, hogy a közönség egy része már a kezdés előtt elhagyta az olimpiai megnyitó ünnepséget, mert nem lehetett látni az előadást. A közönség egy része annak ellenére hagyta el a lelátókat, hogy előtte a QR-kódok ellenőrzésére a bejáratnál nagy sorban álltak az esőben: a folyó alsó rakpartjairól, ahová a drága jegyeket árulták, semmi sem akadályozta a kilátást, míg az ingyenes felső rakpartokról szinte lehetetlen volt nézni az ünnepséget.

Hirdetés

A megnyitó ünnepség előtt több mint 40 000 fémkorlátot helyeztek el a városban, amelyek elzárták a rakpartokat és a szomszédos utcákat, és két lezárt zónát hoztak létre, ahová csak speciális belépőkkel lehetett bejutni.

VH

Hirdetés

Hirdetés