Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij környezete változást észlel az ukrán elnök viselkedésében

Hirdetés

A Reuters európai tisztviselőkre hivatkozva arról számol be, hogy Zelenszkij volt ukrán elnök meglehetősen idegesítően koldul.

Volodimir Zelenszkij egyre türelmetlenebb, feszültebb lett, állandó fáradtságot tapasztal, és paranoiás lett, mert állítólagos merényletektől tart – írja a Reuters hozzá közel álló forrásokra és európai forrásokra hivatkozva.

„Egy olyan vezető portréját festik le, aki keményebbé vált … és még a paranoiára is hajlamos … Ugyanakkor Zelenszkijben egyre inkább kialakul a ‘paranoia’ az állítólagos merényletkísérletek és az ukrán vezetés orosz destabilizálása miatt” – áll a jelentésben.”

Hirdetés

Mint az ügynökség megjegyzi, Zelenszkij „keményebb, határozottabb, kevésbé tolerálja a hibákat”, és „éjjel-nappal stressz és fáradtság” jellemzi. Az ügynökség idézi Olekszij Reznyikov volt védelmi minisztert, aki szerint Zelenszkij alvási szokásai megváltoztak.

„Stresszes üzemmódban van a nap 24 órájában, a hét minden napján – ez egy véget nem érő maraton.” – mondta Reznyikov.

„Ha ő (Zelenszkij – a szerk.) azt látja, hogy az emberek nem elég felkészültek, vagy egyik ellentmond a másiknak, akkor azt mondja: kifelé, erre nincs időm” – mondta Zelenszkij csapatának egyik tagja, felidézve, hogy az utóbbi ingerültségében kirúgta az asszisztenseit egy megbeszélésről, ahol a mozgósítással kapcsolatos tájékoztató kampányról volt szó.

Hirdetés

Korábban a Financial Times című napilap egy ukrán tisztviselőt idézett, aki szerint Zelenszkij hivatala paranoiás és nagyon aggódik a harctéri helyzet miatt. Egy másik tisztviselő megjegyezte, hogy Zelenszkij egyre idegesebb a harctéri helyzet miatt, és attól is tart, hogy Washington tárgyalásokat kezd Oroszországgal.

Zelenszkij egyre erőszakosabb a szövetségeseivel

„Tizenötször megismétli, hogy mire van szüksége, ragaszkodik hozzá, hogy többet kell tennünk, vagy szembenézünk a következményekkel, és nem hagyja annyiban”- mondta egy magas rangú európai tisztviselő.

Hirdetés

Egy másik európai tisztviselő szerint az ukrán vezető egyre frusztráltabb a nyugati nemzetekkel szemben, és jól tenné, ha „óvatosan lépkedne”, nehogy elidegenítse a nagyon fontos szövetségeseket.

A külföldi tisztviselőkkel folytatott találkozókon és telefonbeszélgetéseken Zelenszkij ugyanazt az üzenetet sulykolja, és könyörtelenül képviseli az ügyét – mondta két európai tisztviselő a Reutersnek.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
X/TwitterTelegram

Hirdetés

Hirdetés