Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Zelenszkij szerint Orbán Viktor elárulta az európai vezetőket

Hirdetés

Zelenszkij ukrán elnök kertelés nélkül kimondta, amit az EU-s országok vezetőinek nagy része már jó ideje pedzegetett: szerinte Orbán Viktor békemisszója az unió hátba döfése, és a magyar vezető nélkül is tud az EU intézkedni.

Orbán Viktor elárulta a többi európai vezetőt, amikor „békemissziója” keretében Moszkvába ment – fogalmazta meg véleményét csütörtökön Volodimir Zelenszkij a The Guardian-nak.Az ukrán elnök az Európai Politikai Közösség (EPC) csúcstalálkozóján, európai vezetők és védelmi miniszterek előtt szólalt fel az angliai Blenheim-kastélyban, ahol egyébként Orbán Viktor kormányfő is kifejtette nézeteit.

Hirdetés

Zelenszkij – akihez Orbán Viktor EU-s elnöksége első napján látogatott el – kijelentette: megőrizték Európa egységét azzal, hogy együtt cselekedtek, ezzel meghiúsítva Putyin elsődleges célját.

Szerinte Putyin megpróbál megkörnyékezni egyeseket, nyomást gyakorolni rájuk, zsarolni őket, hogy árulják el a többieket. Majd Orbán Viktor nevének említése nélkül, de nyilvánvalóan rá utalva szónoki kérdést fogalmazott meg:

„Ha valaki Európából megpróbál a hátunk mögött, vagy akár mások kárára intézkedni, ha valaki a háború fővárosába akar utazgatni tárgyalni, és netán ígérni is valamit, ami ellentétes a közös érdekeinkkel, vagy kárára van Ukrajnának és más országoknak, nos, akkor azt a személyt miért kellene figyelembe vennünk?

Hirdetés

Hozzátette: az Európai Unió el tudja intézni a dolgokat enélkül a személy nélkül is.Az Európai Bizottság csütörtökön újraválasztott elnöke, Ursula von der Leyen korábban értelmetlennek nevezte a magyar miniszterelnök moszkvai útját és hangsúlyozta: senki nem akar jobban békét az ukránoknál.

VH

Hirdetés
Hirdetés