Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij Tusknak panaszkodott Orbánról

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij Varsóban panaszkodott arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kijevben tartózkodva nem tájékoztatta őt közelgő moszkvai útjáról – közölte Donald Tusk lengyel kormányfő a kabinet ülése után.

„Mindenki számára nagyon kellemetlen meglepetés volt, amit Zelenszkij elnök még a NATO-csúcs előtt mondott nekem Varsóban. Arról van szó, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Kijevben tartózkodva és szemtől szemben beszélgetve vele „elfelejtett” tájékoztatni arról, hogy hamarosan Moszkvába utazik„ – mondta Tusk.A lengyel miniszterelnök szerint az Európai Politikai Közösség legutóbbi londoni csúcstalálkozójának résztvevői elég sok időt töltöttek Orbán Viktor moszkvai látogatásának megvitatásával.

Hirdetés

Tusk hozzátette, hogy a csúcstalálkozó résztvevői nem lelkesedtek Orbán oroszországi látogatásáért.

„Orbán Viktor az Egyesült Királyságban az Európai Politikai Közösség ülésén nagyon nehéz helyzetben volt. Nem találkoztam senkivel, aki kifejezetten egyetértett volna az ő „békeküldetésével” – mondta a lengyel miniszterelnök.

Azzal is vádolta Budapestet, hogy az EU és a NATO közös vonalával ellentétes álláspontot képvisel, hozzátéve, hogy „Európában senki sem kételkedik abban, hogy előfordul probléma mind a NATO-ban, mind az Európai Unióban”.

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
X/TwitterTelegram

Hirdetés
Hirdetés