Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A magyar döntés katasztrofális következményeivel riogatják Európát, de valamit elfelejtenek

Hirdetés

Orosz szabotázsakciókra és a schengeni övezet veszélyeire figyelmeztetnek uniós politikusok a magyar vízumszabályozás miatt, még a német belügyminiszter is, miközben országa évekig engedte be ellenőrizetlenül migránsok millióit.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke levélben figyelmeztette az Európai Tanácsot: nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a magyar kormány egyszerűsítette a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára. Eközben Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter a schengeni övezet veszélyeiről kért elemzést az Európai Bizottságtól, Nancy Faeser német belügyminiszter pedig a magyar határok ellenőrzésére szólított fel – írja összefoglalójában a The Spectator.

Ez tarthatatlan! Magyarország egy zavaró tagállam, nincs helye az Európai Unióban. Nem is tudom, miért van ott. A kormány retorikája EU-ellenes, blokkolják az egyhangú döntéseket, csak a pénzt akarják

Hirdetés

– dühöngött Toomas Hendrik Ilves volt észt elnök, aki orosz szabotázsakciókkal riogatott, mint a májusi gyújtogatás egy litván IKEA-ban.

A magyar kormány korábban leszögezte, hogy a külföldi állampolgárok egyszerűsített beutazása kizárólag munkavállalás céljából engedélyezett, szigorúan szabályozott eljárás keretében, és valójában Brüsszel engedte be migránsok millióit ellenőrizetlenül az Európai Unióba, miközben nem hajlandó hozzájárulni a magyar határvédelem költségeihez.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés