Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A német rendőrség nyomozást indított, mert egy zöld képviselőről valaki azt írta, hogy „dagadt”

Hirdetés

Orwelli világ van kialakulóban…

 

Hirdetés

A német rendőrség nyomozást folytat a Gab közösségi médiaplatform egyik felhasználója ellen, miután a gyanú szerint Ricarda Lang Bundestag-képviselőre (Zöldek) tett becsmérlő megjegyzéseket.

A „@Die_Lunte_brennt_schon” néven ismert felhasználó állítólag „dagadtnak” nevezte Langot olyan bejegyzésekben, amelyek tiszteletlen hangvételük miatt széles körű elítélést váltottak ki.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt, BKA) arra kérte Gabot, hogy a felhasználóval kapcsolatos információkkal segítse a vizsgálatot.

Hirdetés

A Gab azonban nem tett eleget a kérésnek. A BKA erőfeszítései egy szélesebb körű kezdeményezés részét képezik, amelynek célja az online zaklatás elleni fellépés és a közszereplők elleni gyűlöletbeszéd elszámoltathatóságának biztosítása.

A BKA kérése részletes felhasználói adatokat tartalmaz, például a fiók azonosítóját, a regisztrációs adatokat és az IP-címet. Emellett a felhasználói fiókok státuszára és a személyazonosító adatokra vonatkozó múltbeli adatokat is kérnek.

A Gab tulajdonosa, Andrew Torba nyilatkozatot tett az X-en, amelyben azt mondta:

Hirdetés

„Az egyik legnevetségesebb külföldi adatkérés, amelyet a Gab Németországtól kapott (és elutasított), az volt, amikor azt akarták, hogy doxoljunk egy felhasználót, mert kövérnek nevezett egy női politikust”A német törvények a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) értelmében kötelezik a közösségi médiaplatformokat az ilyen vizsgálatokban való együttműködésre, a Gab válasza azonban azt sugallja, hogy kihívásokkal teli folyamat áll előttünk.

A német hatóságok hangsúlyozták a közszereplők méltóságának tiszteletben tartásának fontosságát, és figyelmeztettek, hogy az online gyalázkodást nem tolerálják.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/TwitterTelegram

Hirdetés

Hirdetés