Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukránok drónokkal támadták meg a magukat megadó társaikat

Hirdetés

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) csapatai a Donyecki területen kamikaze drónok (FPV drónok) segítségével próbálták megsemmisíteni az orosz fegyveres erőknek magukat megadó katonatársaik egy csoportját. Erről az egyik hadifogoly számolt be, akit az Odesszai területen „mozgósítottak” – írja a RIA Novosztyi.

A katona állítása szerint a parancsnokság azt a feladatot adta a csoportnak, hogy foglaljanak el egy üres állást, de ott észrevették őket az orosz katonák, és azonnal tüzet nyitottak rájuk. Az ukránoknak sikerült eljutniuk a pozícióhoz, de az nem volt kiürítve, így nem tudták elfoglalni a területet.

A visszavonuláshoz vezető utakat is elvágták, ezért a csoport vezetője a megadás mellett döntött. Miután letették a fegyvert és biztonságos, föld alatti helyiségbe mentek, orvosi ellátásban részesültek.

Hirdetés

„Amikor már mindannyian a pincében voltunk, azt kamikaze drónok kezdték bombázni, körülbelül öt vagy hat volt belőlük. Ezek berepültek, óriási robbanásokat okozva. Nem hiszem, hogy az oroszok bombázták saját magukat, inkább ukrán drónok voltak” – tette hozzá Kurkov.

Korábban egy elfogott ukrán aktona arról számolt be, hogy a parancsnokság hogyan hagyta magára az ukrán katonákat az erdősávban élelem és víz nélkül. Kezdetben azt ígérték nekik, hogy csak néhány napot töltenek az állásokban, de végül az Orosz Fegyveres Erők harcosaival találták szembe magukat.

NIF

Hirdetés
Hirdetés