Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ez lenne az oroszok által hevesen támadott Pokrovszk titka?

Hirdetés

Miért olyan fontos Mirnograd és Pokrovszk, és mit hoz az elfoglalásuk? – ezzel a címmel közölt egy nagyon érdekes bejegyzést az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoport. Pokrovszkot különösebben lassan már senkinek nem kell bemutatni, mert a békeidőben 80 ezres város annyira sokat forog mostanság a médiában.

Elég róla annyit tudni, hogy légvonalban körülbelül 50-60 kilométerre dél-nyugatra található Kramatorszktól és Szlavjanszktól, emellett jelentős közlekedési csomópont, és az ukránok védekezésének egyik fontos láncszeme. Mirnograd pedig Pokrovszktól keletre fekszik alig néhány kilométerre.

Jó, de miért annyira fontosak? Mint a Facebook-posztban megírták, lényegében mindkét város olyan, mint egy parkoló, csak a katonai logisztika számára. Innen vasútvonalon keresztül látták el mostanáig az ukrán fegyveres erők donbászi csoportjának nagy részét. Felszerelés, fegyverek, lőszerek, a sebesültek evakuálása mind-mind Pokrovszkon és Mirnogradon keresztül zajlott eddig.

Hirdetés

– Amikor Pokrovszk elesik (és minden abba az irányba mutat, hogy ez meg fog történni), és Donbásznak ezt a részét megtisztítják az AFU-tól, az ukránoknak sok terület védelmének ellátását autóutakra kell áthelyezniük, ami jelentősen lassítja az utánpótlást – emelték ki a posztban. De ez csak az egyik szempont.

A másik az, hogy dél felől megnyílik az út Szlavjanszk és Kramatorszk felé. Valószínűleg nem fogják azonban megrohamozni ezt a két nagyvárost a korábbi tapasztalatok után, hanem sokkal inkább megkerülhetik a településeket, és elzárják azokat az ellátástól.

Délről Pokrovszkon, északról Kupjanszk/Izyumon keresztül. – Persze még korai a hadműveleti bekerítésről és katlanról beszélni, de egyelőre ebbe az irányba fejlődik a helyzet – emelték ki. Hozzátették: „Figyelembe véve azt a tényt, hogy Kramatorszk/Szlavjanszk szinte az egyetlen nagy agglomeráció, mielőtt az orosz erők elérnék Pavlogradot és a hadműveleti teret nyithatnának a Dnyipropetrovszki terület felé, az ukrán fegyveres erők számára Pokrovszk elvesztése súlyos következményekkel járhat.”

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az ukránok valószínűleg nagyon fognak ragaszkodni Pokrovszkhoz és Mirnogradhoz, és az utolsó utáni emberig tartani fogják a településeket! A következő hetekben, hónapokban kiderül, hogy kinek lesz igaza!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés