Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Így méltatta Donald Trump Orbán Viktort

Hirdetés

A wisconsini La Crosse-ban beszélt a volt amerikai elnök arról, mit gondol a magyar miniszterelnökről.

Mint lapunk korábban megírta, Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt több, korábbi demokrata kulcspolitikus támogatását is elnyerte, így Tulsi Gabbard veterán katonáét, aki kongresszusi képviselő majd elnökjelölt-aspiráns is volt, ’16-ban Bernie Sanders, ’20-ban Joe Biden kampányát segítette, most pedig Trump kampányfőnök-helyetteseként a wisconsini La Crosse-ban tartott városházi rendezvényen faggatta az elnökjelöltet arról, milyen tervei vannak többek között abortusztémában.

Ezen a rendezvényen Trump Gabbard kérdéseire – aki egyébként méltatta az elnökjelölt javaslatát a természetes úton gyermeket vállalni nem tudó párok megsegítésére a mesterséges megtermékenyítés finanszírozásával – Trump egyértelműen felelt:

Hirdetés

„Azt akarjuk, hogy [minél több] baba szülessen ebben az országban, nem?”

Beszélt a gazdaságról és a bevándorlás okozta problémákról, Gabbard pedig elítélte a háborús propagandát. Ekkor került szóba Orbán Viktor, akinek kapcsán Donald Trump méltató szavakat fogalmazott meg.

„Orbán Viktor, egy nagyon erős magyar vezető, Magyarország miniszterelnöke.

Hirdetés

Őt nemrég arról kérdezték, mi a probléma a világon” – mondta Trump, aki emlékeztetett: néhány éve ugyan szintén voltak támadások Izrael ellen, de az oroszok például nem támadtak Ukrajnában.

Felidézte, amikor megkérdezték Orbánt (valószínűleg a nagysikerű Tucker Carlson-féle interjúra gondolt), mi a probléma, miért áll olyan sok hely lángokban és miért gyulladhat ki még több, ő azt mondta:

„Vissza kell hozni Trumpot az Egyesült Államok elnökének. És akkor nem lesz gond. Egyedül ő volt, aki vigyázott a dolgokra”

Hirdetés

– idézte a miniszterelnököt, hozzátéve: ez igaz, néhány telefonhívással valóban kezelhetné a problémákat, majd elismételte Orbán mondatát: „szó szerint ezt mondta: »vissza kell hozni Trumpot«”.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés