Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Így reagált a Vatikán az olimpia nyitóünnepségére

Hirdetés

Több, mint egy hét elteltével a Szentszék is kifejtette a véleményét a párizsi olimpia nyitóünnepségéről, amelynek egyes keresztény értékeket gyalázó jelenetei világszerte nagy felháborodást váltottak ki keresztény csoportok és konzervatív politikusok körében egyaránt. A Vatikán szomorúságát fejezte ki mások vallási meggyőződésének nevetségessé tétele miatt – számolt be az Index. 

Megszólalt a Vatikán a párizsi olimpia botrányos és egyes jeleneteiben blaszfémikus nyitóünnepségéről. A Szentszék szombaton este tette közzé a nyilatkozatát a honlapján, amelyben szomorúságát fejezte ki a jelenetek miatt.

Egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ a közös értékek mentén egyesül, nem szabadna olyan utalásoknak megjelennie, amelyek sok ember vallási meggyőződését nevetség tárgyává teszik– írták, hozzátéve, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága a mások iránti tiszteletben kellene, hogy megtalálja a határait. Mint ismert, óriási visszhangot és közfelháborodást váltott ki a 2024-es párizsi olimpia megnyitója, amelynek egyes elemei sokak meggyőződése szerint a keresztények legfőbb értékeit gúnyolta ki, köztük az utolsó vacsorát, Jézus Krisztust és apostolait egy drag quenn és transzvesztitaparádéval megjelenítve.

Hirdetés

A botránykeltés után már a szervezők is megszólaltak, bocsánatot ugyan nem kértek, de azt mondták, hogy sajnálják, ha valakinek nem tetszett a megnyitó, ám ezidáig a Szentszék hallgatott az ügyben.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés