Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Imane Khelifnek heréi vannak?

Hirdetés

A Vadhajtások szombat este robbantotta a hírt, hogy a bokszoló „nő” 2018-ban lett nő.

Aki lemaradt volna erről, azt itt elolvashatja. Most úgy gondolják, beviszik a „mélyütést” és bemutatják ami eddig kimaradt a magyar sajtóból. A bokszoló nőnek, heréi vannak.

Egy 2023-as fotó újabb kérdéseket vet fel Imane Khelif algériai ökölvívó részvételével kapcsolatban a párizsi olimpiai játékok női ökölvívó versenyében (66 kiló).

Hirdetés

A képen látható: Khelif hat másik emberrel együtt, a bokszring közepén. A fotó a dél-franciaországi Tarbes egyik edzőtermében készült egy edzés után. Khelif ágyékvédőt visel, megjegyezem, férfiaknak valót.

A fotó alig több mint hat hónapos. A La Nouvelle République des Pyrénées helyi újság 2023 októberében számolt be Khelifről, aki a 2024-es olimpiai játékokra készült a Tarbes-Club Poing d’1 Pacte 65 ökölvívó klubban. Az edzés után egy fotó készült a herevédővel ellátott bokszolóról – aki most nők ellen versenyez.

Hirdetés

Az ágyékvédő, amelyet Khelif a fotón visel, kétségtelenül herevédő.

Bár a bokszban a nők számára is léteznek hasprotektorok, ez teljesen másképp néz ki. Kontúrjai a mons venerist, a szeméremtestet és a szeméremajkakat fedő alsónadrágra emlékeztetnek. A Khelif védelme ezzel szemben egy herevédő, amelyet arra terveztek, hogy megvédje a férfiakat a herék sérüléseitől.

Hirdetés

Férfi herevédelem a bokszversenyeken

Kismedencei védelem nők számára.

Hirdetés

Egy másik, a közösségi médiában közzétett fotón Khelif egy herevédőt visel edzés közben. Az X-en Hazel Appleyard felhasználó a következő szavakkal kommentálta a fotót: „Amikor ágyékvédőt kell viselnie, hogy megvédje a női bokszoló a heréit”. Boris Becker német teniszcsillag megosztotta a posztot, és azt írta: „LOL”. Más szóval: „hangosan nevetnem kell”.

Világméretű vita robbant ki Imane Khelif ökölvívó körül, miután részt vett az olimpián a 66 kilogramm alatti női ökölvívók versenyében – és előbb az olasz Angela Carini, majd a magyar Hámori Lucát legyőzte.

Hirdetés

Khelif most az elődöntőbe jutott.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) kizárta Khelifet a 2023-as világbajnokságról. Umar Kremlev (41) IBA-elnök szerint a vizsgálatok bebizonyították, hogy Khelifnek „XY kromoszómái” vannak. Az olimpiát szervező Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonban nőnek tekinti Khelifet – és engedélyezi számára a versenyen való részvételt.

Forrás: Krasznai Tamás – Vadhajtások.hu

Hirdetés