Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Keleti csúcsállamból érkezett a jóslat Magyarország jövőjéről – Brüsszelben foghatják a fejüket

Hirdetés

Az elismert dél-koreai egyetem dékánja állítja: Magyarország bizonyította már, hogy régiós középhatalom, a világpolitikában pedig egyre nagyobb szerephez juthat. Jaechun Kim szerint Ukrajnában a koreai modellre lesz szükség a békéhez, Donald Trumpnak pedig a kínaiak is örülhetnének.

Magyarország nagyon fontos állam Kelet-Közép-Európában, régiójában középhatalom, és mint ilyen, egyre jelentősebb szerepet tölt majd be a nemzetközi politikában – jelentette ki a Mandinernek Jaechun Kim, a szöuli Sogang Egyetem nemzetközi tanulmányok iskolájának dékánja. A Yale Egyetemen végzett politológus hozzátette, aktív a nemzetközi szervezetekben, az Európai Unióban, a NATO-ban és a V4-ek között, továbbá Orbán Viktor békemissziója is bizonyítja az ország erejét a globális színtéren.

Magyarország a nyugati és keleti országok közötti egyensúly stratégiáját követi, proaktív kapcsolatokat keres az olyan hatalmakkal is, mint Oroszország vagy Kína. Kihasználja a geopolitikai helyzetét, az egyre többpólusú világban pedig regionális középhatalomként pozícionálja magát

Hirdetés

– szögezte le a szakértő, aki arról is beszélt, hogy ezt vagy éppen a békemissziót politikai okokból nem nézik jó szemmel a nyugati államok vezetői, néhány kivételtől eltekintve.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés